Hlavní obsah
Článek

Polské muzeum voskových figurín skutečně stojí za návštěvu. Dle turistů ale hlavně pro lidi, kteří se chtějí od plic zasmát. O kvalitě tamních výtvorů by se dalo hodně polemizovat.

Kdekdo by se mohl až divit tomu, že muzeum plné velmi zvláštních výtvorů stále existuje. To ale zřejmě prospívá natolik, že má dokonce dvě pobočky. V Krakově a v Zakopaném. Za vstupenku dá návštěvník v přepočtu zhruba 325 korun a pak už se může jen pobavit tím, co naši sousedé prezentují jako věrné kopie nejen polských, ale i zahraničních panovníků a celebrit.

„Slavní politici, duchovní, sportovci, herci, fiktivní postavy. Všechny voskové figuríny jsou pečlivě zpracovány tak, aby vykreslily ty nejmenší detaily a vy jste měli pocit, že skutečně stojí vedle vás. Nečekejte a podívejte se ještě dnes,“ píše se přímo na webových stránkách muzea. S čímž jeho návštěvníci příliš nesouzní.

„Úžasné. Trochu drahé na to, co to je, ale stojí to za ten smích. Spoustě figurín chybí prsty, nehty, ale abych byl upřímný, díky tomu je to ještě vtipnější. Byli jsme tam asi třicet až čtyřicet minut a smáli jsme se celou dobu. Pokud nemáte smysl pro humor, neobtěžujte se sem, není to místo, které by se dalo brát vážně,“ píše jeden z návštěvníků na webu Tripadvisor.

„Muzeum voskových figurín, které se nachází v nejoblíbenější ulici v Krakově, je zábavným místem, které můžete navštívit po pár pivech nebo vodce. Některé postavy jsou rozpoznatelné, ale mnohé, možná záměrně, nikoli a tyto jsou velmi vtipné,“ přidává se jiný.

„Stojí za návštěvu, i když jen proto, abyste se zasmáli, jak špatné jsou některé figuríny! William a Kate jsou výjimeční,“ směje se jiný a právě princ a princezna z Walesu, Harry Potter nebo třeba pirát z Karibiku Johnny Depp mezi lidmi budí největší salvy smíchu.

9
fotek

Další články

Načítám