Hlavní obsah
Článek

V 80. a 90. letech patřila Christy Turlington mezi nejslavnější supermodelky světa a žádná přehlídka zvučného návrháře či značky se bez ní neobešla. Kráska z obálek módních časopisů dala sice před modelingem přednost jiným činnostem, ale tu a tam se přece jen k nějaké spolupráci přemluvit nechá. Jako například během nedávného týdne módy v New Yorku, kde se předvedla na přehlídkovém mole v modelech z nové kolekce Ralph Lauren.

Stejnou přehlídku přitom obohatila svou přítomností i další ikona ze stejného období, která jako jediná stále brázdí přehlídková mola pravidelně, a to Naomi Campbell. Ale že by Christy pověsila práci na hřebík, o tom nemůže být řeč, naopak se prosadila i jako spisovatelka, filmařka i podnikatelka. Významná je její činnost také v oblasti filantropie, charity a aktivismu.

Rodačka z Kalifornie, která v lednu oslavila 55. narozeniny, je navíc maminkou dvou dětí, dceři Grace je jednadvacet a synovi Finnovi osmnáct. Otcem obou jejích potomků je americký filmař Edward Burns, jehož poznala na večírku v roce 2000 a ještě téhož roku se zasnoubili. Po dvou letech se však rozešli. Dlouho bez sebe ovšem nevydrželi a hned v červnu 2003 do toho praštili. Dvojici to klape dodnes a Christy dokonce o svém muži nyní výjimečně promluvila.

„Musím si najít chvilku, abych ocenila nenapodobitelného Eda Burnse. Nejen, že je teď čtyřnásobnou hrozbou - režisérem, spisovatelem, hercem a scenáristou, ale je také prvním synem Molly McKenny Burns, otcem našich dvou dětí a už více než 21 let mým manželem. Tento týden pro něj byl docela náročný! Počínaje uvedením jeho prvního románu A Kid from Marlboro Road: A Novel až po světovou premiéru Millers in Marriage na festivalu v Torontě,“ ocenila svého muže modelka, která na premiéru snímku svého muže i doprovázela. Burns se přitom ujal nejen režie, ale i scénáře.

Související témata:
Christy Turlington Burns
Supermodelky

Další články

Načítám