Hlavní obsah
Článek

Vztahy s bývalými partnery a péče o společné děti po rozchodu či rozvodu rezonují společností stále, ale nyní obzvlášť kvůli kauze Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa. Není divu, že na střídavku došla řeč i mezi herečkami Ivanou Jirešovou (48)Vlastinou Svátkovou (42). I když zkušenosti mají odlišné.

Když soud rozhodl, že má mít Ivana ve střídavé péči s již zesnulým expartnerem Ondřejem Höppnerem jejich dceru Sophii, byla herečka rozhodně proti. Došlo dokonce k exekuci dítěte a u předávání zasahovala policie. „Deset let jsem se soudila o dceru, takže jsem s právníky strávila podstatný kus svého života,“ vzpomínala jen velmi nerada hvězda Ordinace v růžové zahradě. „Vyzkoušela jsem několik právníků, ale nikdo mi nepomohl, až na jednu právničku,“ dodala hořce na narozeninové oslavě právnické kanceláře.

Tam byla pozvaná také její kolegyně Vlastina Svátková, která má tři nezletilé syny. Starší dva, Adama a Kryštofa, má s prvním manželem, režisérem Danem Svátkem. Nejmladšího Matyáše má s druhým manželem, producentem Jiřím Kounickým. S ním se rozvedla před pěti lety a právě na toto období zavzpomínala.

„Rozvod proběhl rychle, protože jsem nic nechtěla a se vším, co navrhoval, souhlasila. Po roce po rozvodu mi přišla výzva do datovky, že žádá o střídavou péči. Abych se s ním nemusela soudit, souhlasila jsem. I proto, že jsem věřila, že to bude dobré pro našeho syna,“ uvedla pro Super.cz. „Ani u prvního rozvodu jsme se o nic nepopotahovali. Kluci byli a jsou v mé péči a žádné majetky jsme neměli. Už samotný rozvod je tak traumatický, že si nedokážu představit ho ještě prodlužovat nějakým popotahováním,“ dodala.

Třetí ze známých žen, které se akce účastnily, spisovatelka Bára Nesvadbová se, se také rozešla s otcem své dcery Bibiany, bývalým politikem Karlem Březinou. Spory o dceru neměli. „Měla jsem ji ve výhradní péči,“ uvedla.

5
fotek

Další články

Načítám