Hlavní obsah
Článek

Skupina Jelen slaví jedenáctý rok své existence a pro fanoušky si připravila výběrové album Jelen - To nejlepší, jehož jedinou novinkou je píseň Všudezdejší. Poslechněte si ji na videu.

Song je poctou a poděkováním všem fanouškům kapely napříč celou republikou, kteří na koncertech vytvářejí atmosféru a díky nimž se „Jeleni“ cítí všude jako doma.

„Máme za těch jeleních 11 let poctivě procestovanou naši republiku opravdu důkladně. Nepřestáváme žasnout, kolik krásných koutů naší země jsme měli možnost vidět. Kolik skvělých lidí jsme měli tu čest poznat. Každý region, do kterého jsme na cestách zavítali, nám nabídl něco nového a osobitého. Přijal nás tak vřele, že jsme se všude cítili jako doma. Tato písnička má být poděkováním lidem z těchto míst,“ říká frontman kapely Jindra Polák.

Natáčení videoklipu se ujal režisér Ondřej Urbanec, který s kapelou spolupracoval již na několika předchozích videoklipech.

V roce 2014 kapela získala cenu Anděl v kategorii Objev roku, o dvě léta později už bodovala jako Skupina roku. Loni vyprodala O2 arenu, na jaře odehrála rovněž vyprodané divadelní turné a v létě pak padesátku koncertů.

Album vyjde 1. listopadu 2024 na CD a na vinylovém dvojalbu, poté Jelena čeká podzimní část divadelní tour. Na první tři měsíce příštího roku vyhlásil koncertní přestávku, koncertní rok 2025 zahájí koncem dubna na majálesech v Praze, Brně, Hradci Králové a v Ostravě.

Další články

Načítám