Hlavní obsah
Článek

Jestli se veřejnost podivovala, proč na akci v Kolíně pořádané městem vystupuje Ewa Farna (31) za 600 tisíc, teď se bude divit ještě víc. Obec Vřesová na Sokolovsku, kde nežije ani 500 stálých obyvatel, si pořádně vyhodila z kopýtka. V rámci vítání léta přijede dokonce i Rytmus (47)!

„Už v sobotu 1. června v obci Vřesová! Dorazit může každý! Uvidíme se?“ zeptal se v souvislosti s akcí jeden z vystupujících Jan Bendig (30).

„Vůbec nevím, kde to je, jaký je vstup,“ zeptala se Dominička, která jaksi přehlédla, že se všechny informace nacházejí v pozvánce. Tu na svých stránkách sdílel právě Bendig.

„Je to u Sokolova malá vesnička. Se vůbec divím, že taková skvělá akce se koná na takové malé vesničce, která nemá ani 500 obyvatel,“ podivila se v následné diskusi Lucie.

Faktem je, že akce je to poměrně megalomanská, na to, že ji pořádá tak malá obec. Zajímalo nás proto, jaký byl rozpočet a kolik vítání léta z obecní pokladny ukrojilo. „Tak to vám říct můžu, to už prošlo zastupitelstvem, to není nic tajného. Vyšlo to na milion korun,“ prozradila nám Daniela Tomková z obecního úřadu ve Vřesové.

Foto: Archiv J. Bendiga
Obec Vřesová vítá léto akcí, na kterou přijede i Rytmus.

Poté nás odkázala na starostu Jiřího Siváka. Ten nás po krátké telefonické domluvě převelel zpět na svou kolegyni. Paní Tomková si zapsala náš telefon s tím, že se ozve místostarosta. Ten se později také ozval. Bohužel neměl nabitý mobil, a tak z telefonátu nic nebylo. Nabízí se také možnost, že už mluvit nechtěl, neb toho jeho pravá ruka řekla víc než dost.

Po obědě už k zastižení nikdo nebyl. Přípravy na akci, kde kromě Rytmuse a Bendiga nebude chybět ani ohňostroj, zřejmě vrcholily. Nehledě na to, že rozmazávat astronomickou částku za umělce ze zahraničí v titěrné obci na okraji republiky a všeobecného zájmu, to je tenký led.

5
fotek

Další články

Načítám