Hlavní obsah
Článek

Před krajskými volbami se strany předhánějí v tom, která přijde s plamennějším heslem. Andrej Babiš (70) měl dlouho za to, že právě to jeho je nejlepší. Bohužel pohořel na maličkosti. A jeho motto se v prach obrátilo.

„Vrátíme vám, co vám Fialova vláda vzala,“ znělo heslo hnutí ANO před nadcházejícími krajskými volbami. Hodně lidí se proto logicky musí ptát, o co je kabinet Petra Fialy vlastně připravil. Otázka je to dosti ošemetná. Marně na ni hledají odpověď i špičky zmíněného politického uskupení.

„Pane poslanče, mohu prosím vědět, co mi vláda vzala a co mi vy vrátíte? Nikdo ze všech vašich věrných mi nebyl schopen říci cokoli konkrétního, tak se ptám vás jako jejich majitele. Za odpověď předem děkuji,“ napsal expremiérovi Bronislav Zelinka, který do krajských voleb kandiduje za STAN. Ani tentokrát se k tématu nic nedozvěděl.

Vzhledem k tomu, že se dotazoval na facebookovém profilu Babiše, přišlo to nejednomu diskutujícímu jako velmi odvážný až riskantní nápad. „Tipovala bych, že vás pár zde přítomných pošle do přední linie na Ukrajinu a sesype se na vás několik vulgarit,“ usmívala se Ivana.

„Hnojomet bohužel nevzala voda a už zase jede,“ komentoval Bob slova Babiše, který na sociální síti stihl okomentovat zvolení Jozefa Síkely komisařem pro mezinárodní partnerství.

„Ministr průmyslu a obchodu Síkela naši zemi tři roky devastoval nejvyššími cenami energií. Teď už nebude mít naštěstí na starosti ani Českou republiku, ani Evropu. Jako eurokomisař se bude starat o Afriku. Gratulujeme,“ utrousil politik.

„Komediant. Stejnak má lepší portfolio než Jourová za vás,“ vzkázal mu Pavel. Ani tentokrát ale Babiš nereagoval. Zřejmě hledal odpovědi na to, co lidem vzala Fialova vláda.

Další články

Načítám