Hlavní obsah
Článek

Před hodně těžkou volbou nyní stojí lídr ODS v krajských volbách Jan Skopeček. Na sociálních sítích ho nyní voliči grilují za to, že si otevírá zadní vrátka pro vyjednávaní s hnutím ANO.

„Tlačit se do rychlých rozhodnutí a dohod se nenecháme ani politickými partnery, ani médii. Připomenu, že v Praze vznikala koalice půl roku. Ve Středočeském kraji je to komplikované i kvůli těsným většinám, které jednotlivé varianty představují a které mohou komplikovat praktický výkon zastupitelstva,“ nechal se slyšet pár dní po volbách.

„Dohodnout se a přinést funkční řešení je ale nicméně naše povinnost. Personálie jsou jistě důležité, ale není to jediné, na čem musí panovat shoda. To by bylo velmi málo,“ doplnil Skopeček.

„Jestliže vstoupíte do koalice s ANO, je to nehorázné šméčko na lidi, kteří vám věřili a podporovali vás,“ ubezpečila ho v následné diskuzi Ivana. „Jestli půjdete s nimi, už vás volit nebudeme,“ slíbil Tomáš. „S ANO nikdy! To běžte raději do opozice,“ poradil jeho jmenovec.

„Chápu, že to není jednoduché. Ale kývnout na nabídku ANO znamená nůž do zad všem vašim voličům. Prostě tak to je. Bohužel,“ krčila rameny Emilia. „Volte každou jinou variantu, jen ne dostat v našem kraji k moci ANO! To by byla kudla do zad nám, vašim voličům. A to nám nesmíte udělat,“ upozornila Helena.

Zároveň Skopečkovi nezapomněli říct, že při touze po křesle hejtmana nemá jít přes mrtvoly a pamatovat na ty, co mu dali hlas.

Další články

Načítám