Hlavní obsah
Článek

Kamkoli Jana Černochová přijde, tam upoutá pozornost. Už tím, že je to úspěšná žena, která šéfuje resortu, který vždy býval ryze mužskou doménou. Dost zaujmou i její modely, ve kterých vyráží na jednání do Sněmovny, na setkání s politiky i zástupci firem.

Člověk nemusí být odborník a módní policista s dlouholetou praxí, aby poznal, že ministryně v tom, co si obléct, poněkud tápe a není si úplně jistá v kramflecích. Ostatně i ty volí spíše pohodlné než slušivé. Výběrem bot také často celý, už tak nepříliš povedený model úplně „zabije“.

Se stejnou razancí, s níž jedná se státníky, vojáky a dodavateli zbrojního tovaru, otevírá i své šatní skříně a vybírá kousky, které vynese. Neohrožena a s hlavou vztyčenou vstupuje do obchodů s oblečením a přesně ví, co chce.

A to je právě ten problém. Černochová si zas a znova vybírá to, co jí příliš nesluší, kombinuje různé vzory a materiály v domnění, že je to tak správně. Není to tak úplně pravda. Někdy má lepší dny, jindy o poznání horší. Pokud vsadí na jednoduchost, je to zpravidla šťastnější volba, pokud by u toho zůstalo.

Bohužel se často stává, že to chce šéfka resortu obrany „zjemnit“ nějakým doplňkem nebo třeba sakem se vzorem, který se „tříská“ s tím, který má na nohavicích. To je pak zaděláno na průšvih. Výsledkem je nesourodý model, jednou polovinou krutopřísně rázný, kategorický a vcelku přímočarý. Zato druhá polovina vypadá jako ze sladkobolného filmu, případně jako háčkovaný ubrus od babičky.

Není pochyb o tom, že paní Jana svádí vnitřní boj, kdy se marně snaží spřátelit svou armádní a romantickou duši. A tak se mixuje pánský styl se stříbrnými střevíci s mašličkami nebo bílými florálními motivy na klopě černého saka, jež evokují smuteční oznámení a nápisy na hřbitovech.

Do toho neustále vynáší nelichotivé kousky jako kalhoty s rozšířenými nohavicemi se zkrácenou délkou a vysokým pasem. Vyberete-li k tomu ještě masivní pásek, upoutáte pozornost, to ano. Bohužel v místech, odkud ji chcete spíše odvést. To samé platí pro neforemná saka, která nejsou ani oversize, ani padnoucí. Bohužel hravé korále, výrazná brož nebo barevné obroučky brýlí už to nezachrání.

Možná by stálo zauvažovat i nad změnou kadeřníka. Slámově žlutý odstín sluší málokomu. Nehledě na to, že Černochová je poměrně výrazný typ a musí počítat s tím, že blond hříva v jejím podání působí příliš tvrdě a příliš jí nelichotí. Což je ve finále velká škoda.

Další články

Načítám