Hlavní obsah
Článek

Začátek školního roku nenechal v klidu ani Víta Rakušana. Nejen proto že sám vedl malého školáka do první třídy. Ministr vnitra musel s prvními dny řešit hodně palčivé otázky. Například výhrůžky bombovými útoky nebo dívku, která v Domažlicích vytáhla nůž na spolužáky.

„První školní den. Pro některé, jako pro našeho Matěje, úplně první. Tak ať se vám všem vydaří co nejlíp,“ popřál rodičům i školákům v první školní den. Jeho přání bohužel zůstalo nevyslyšeno.

Nedlouho poté už horečně řešil bezpečnost ve školách. „S ministrem Mikulášem Bekem jsme dnes dopisem oslovili všechny ředitele a ředitelky základních a středních škol v ČR, abychom jim předali základní informace a ujistili je, že Policie České republiky pracuje s maximálním nasazením. Žádáme je o pochopení a součinnost. Náš cíl je společný: zajistit klid a bezpečí pro naše děti,“ ubezpečil v souvislosti s výhrůžkami bombovými útoky, které přistály v e-mailových schránkách škol.

Veřejnost pořádně vyděsil také incident z Domažlic, kdy nožem zaútočila jedna ze školaček. Ani to lidem na klidu moc nepřidalo.

„Jasný, dopis situaci určitě vyřeší,“ zapochybovala Lenka, které se nedlouho poté dostalo odpovědi přímo od ministra. To ji zaskočilo natolik, že už se nezmohla na slovo. „Situaci řeší jakožto odpovědný orgán primárně policie. Mou odpovědností jako ministra vnitra je poté adekvátně o situaci informovat ředitele,“ vysvětlil Rakušan.

„Díky za vaši upřímnou, racionální a transparentní komunikaci. Nesmírně si Vás vážím a obdivuji odolnost vůči haterům. Nenechte se prosím rozhodit, děláte skvělou, velmi náročnou a odpovědnou práci,“ napsala mu Kristina.

„V naší zemi už není bezpečno, bohužel,“ posteskla si Daniela. „Naše země je stále jednou z nejbezpečnějších na světě, avšak podobné ojedinělé incidenty se bohužel nevyhnou ani těm. Děláme pro to však maximum,“ ubezpečil.

Související témata:
Ministerstvo vnitra

Další články

Načítám