Hlavní obsah
Článek

Během pátečního vystoupení kapely Jane’s Addiction došlo k roztržce frontmana Perryho Farrella (65) a kytaristy Davea Navarra (57). Uprostřed koncertu vyvolal viditelně rozrušený Farrell potyčku, když nakráčel k Navarrovi. Vrazil do něj ramenem a následně jej udeřil. Kytarista byl z incidentu očividně otřesený a nechápal, co se právě stalo. Farrella následně museli z pódia odvést.

Podle přítomných fanoušků se zdálo, že napětí mezi oběma členy rockové kapely rostlo v průběhu několika písní. Křik z úst zpěváka směrem k bývalému manželovi Carmen Electry zaznamenali již během písně Mountain Song, napětí následně gradovalo při Three Days, a když kapela hrála Ocean Days, došlo v jejím závěru k nepříjemnému incidentu, po němž byl zpěvák zpacifikován ostatními členy kapely včetně baskytaristy Erica Averyho.

Farrellovi se snažili chvíli domluvit, ale ten se zdál být stále příliš rozrušený na to, aby mohl pokračovat. Světla na jevišti se ztlumila a Navarro se mezitím přemístil do bodu pódia, kde clonil výhledu publika na dění za ním.

Následně se všichni odebrali do zákulisí. Po chvíli se Navarro, Avery a bubeník Stephen Perkins znovu sešli na pódiu, objali se, mávali jásajícímu davu a ukázali směrem k lidem gesta míru. Koncert ovšem musel být předčasně ukončen. Video z onoho momentu následně sdílel na internetu uživatel Brooksey.

Podle některých lidí se možná jednalo o jejich poslední vystoupení i přesto, že kapela má naplánováno první turné po patnácti letech, které by mělo trvat do poloviny října. Nyní je ale pokračování velmi nejisté.

„Tohle byl určitě poslední den Jane’s Addiction,“ napsal jeden z fanoušků na síti X a další se přidávali: „No, vypadá to, že kapela se znovu dohromady nedá. Děti, vezměte si z toho lekci. Neberte drogy, nebo vás vztek sežere zevnitř.“

„Byl jsem tam. Dav byl zmatený. Jsem napůl zklamaný, že show skončila předčasně, a napůl šťastný, že jsem možná viděl poslední jejich show vůbec,“ dodal další fanoušek.

Nepříznivé okolnosti okolo kapely, k níž se letos po letech pauzy Navarro znovu přidal, tak vygradovaly po předchozích potížích během koncertů ze začátku týdne. Farrell dokonce v jednu chvíli publiku přiznal, že jeho hlas není v kondici. „Dámy a pánové, musím k vám být upřímný. Něco je s mým hlasem špatně. Prostě najednou ze sebe nemohu ty tóny dostat,“ přiznal.

Související témata:
Jane's Addiction
Perry Farrell
Dave Navarro

Další články

Načítám