Hlavní obsah
Článek

Pořádného ochranáře si pořídila herečka Anežka Rusevová známá jako Vendula ze seriálu Ulice anebo princezna Frederika z kritizované série Eliška a Damián. Sedmatřicetiletá brunetka má po zhubnutí dvaceti kilo trochu problém mazlíčka, kterého přivedla na Psí den Prahy 13, vůbec udržet.

„Erdelteriéra míval už můj tatínek, když byl jako mladý v angažmá v Karlových Varech. Posléze mu stejnou rasu dala maminka k padesátinám, když mi bylo jedenáct. Takže s tímhle plemenem jsem vyrůstala. Tenhle je v mém životě třetí,“ zavzpomínala na zesnulého otce Radana Ruseva.

A jak si se psem, který má téměř 60 centimetrů v kohoutku a kolem třiceti kilo, poradí? „Potřebují výchovu, pevnou ruku a chodit na cvičák. Není to plemeno pro každého. Musím mu ukázat, že pravdu a sílu mám já. Snažím se a hlavně je důležité to vyžití, aby se pes vydal z té energie. Je to temperamentní plemeno, rád ukazuje svoji dominanci, takže v parku ho určitě na volno nepouštím,“ prozradila.

Čtyřletý Orlando už objevil i prkna, která znamenají svět. „Zahrál si v Divadle Bez zábradlí spolu s fenkou Nikol a Karla Heřmánkových. Ale na louce nebo cvičáku je spokojenější. Lidi má celkem rád, ale není to plemeno, které bych tahala po hospodách, kavárnách, ani těch divadlech. Naštěstí pro něj mám hlídání,“ uzavřela.

Další články

Načítám