Hlavní obsah
Článek

V rámci karlovarského filmového festivalu došlo i na významnou událost se sportovní tematikou. Talentovaný mladý návrhář Jan Černý zde představil kolekci, kterou vytvořil pro české sportovce na letní olympiádu a paralympiádu v Paříži.

Kolekci zhodnotil ten nepřísnější kritik a módní guru Filip Vaněk (46), který si obvykle servítky nebere. Tentokrát ale zazněla jen slova chvály. „Honzu znám dlouho, jeho tvorba se mi moc líbí. Byl jsem ve velkém očekávání, protože ty dřívější kolekce pro olympioniky a paralympioniky o velké fashion nebyly. Do Honzy jsem vkládal velké naděje a ty se mi potvrdily,“ řekl Super.cz.

„Je v tom vidět kus toho Honzy Černého, třeba v tisku kabátu a bundy, kdy je krásně skloubena móda se sportovním světem,“ míní Vaněk, který ocenil kombinaci funkčnosti a vzhledu modelů. „Nejsem zrovna atlet, cvičit v tom nebudu, ale to hezké tričko s barvami našeho státu si rád vezmu do baru,“ smál se. Líbil se mu i skleněný amulet pro štěstí, který každý ze sportovců vyfasuje.

A zatímco Vaněk je s kolekcí, která Česko bude v Paříži reprezentovat, spokojený, u široké veřejnosti budí velké vášně. Mnozí například nespokojeně komentují, že kabát vypadá jako batikovaný župan.

Na představení olympijské kolekce, kterou můžete vidět v našem videu i ve fotogalerii, vyrazily i další známé tváře. Jaké outfity dámy i pánové zvolili, se můžete podívat také.

Další články

Načítám