Hlavní obsah
Článek

Anička Slováčková (28) často ukazuje, jak velkou bojovnicí je. Od té doby, co se jí opět vrátila rakovina, nic nezatajuje, nemá problém ukázat, jak si holí hlavu, či svěřit se s aktuálními pocity. Nyní lidem odhalila další věc, kterou na svém těle má kvůli chemoterapiím.

Lidé si totiž začali všímat její jizvy a herečku a zpěvačku zahrnuli otázkami, proč ji má. „Je to port. Tahle boží věcička je zavedená pod mou kůží na velkou žílu, která vede k srdci. Dostávám přes ni chemoterapie, berou mi z ní krev atd. A je to velký pomocník a obrovská úleva jak pro mě, tak věřím, že i pro spoustu sestřiček, protože když si vzpomenu na svou první návštěvu rakoviny v roce 2019, kdy jsem port od začátku léčby zavedený neměla, tak to, jakým způsobem mi z léčby začaly praskat žíly a jak byly chudinky celý zkřehlý, bylo pro nás pro obě strany hrozně nepříjemný,“ začala Anička své vyprávění na sociální síti.

Herečka také chápe, že někdo má z pohledu na tento port husí kůži. „Chápu. Já ho taky po prvním vyléčení chtěla mít co nejdřív z těla pryč, ale upřímně ho všem doporučuji. Celý to píchání žil mimo něj je mnohem bolestivější než port samotný – teda aspoň pro mě. Zaváděli mi ho dvakrát. Není to nic příjemného, ale zároveň to není nic, co se nedá vydržet,“ pokračovala v popisu herečka.

„Místo vám umrtví, vydezinfikují, rozříznou (to už vlastně necítíte), pak to párkrát cukne (to je to nejvíc nepříjemný), vyzkouší se funkčnost, zašije se a jdete domů. Tam to přijde k sobě, to může být trochu peklíčko, přiznávám. V ten moment jsem milovala cokoliv ledového a pořád a pořád chladit a nenamáhat,“ napsala herečka, která se tak opět snaží inspirovat další lidi, kteří se ze zákeřnou nemocí potýkají.

Další články

Načítám