Hlavní obsah
Článek

Poté, co vedení České televize přišlo po konci 168 hodin s náhradním řešením, Nora Fridrichová (47) radostí do stropu rozhodně neskáče. Naopak v ní sílí pocit, že pořad zařízli z politických důvodů. Co jí nabídli?

„Vážím si uznání České televize za mé aktivity ve prospěch samoživitelů, pracovní nabídka od vedení zpravodajství a publicistiky ČT, abych se věnovala pouze sociálním tématům, jen posiluje podezření, že pořad 168 hodin byl zastaven z politických důvodů,“ rozpovídala se moderátorka na sociální síti.

„Jako novinářka se posledních 20 let věnuji dominantně právě politice a vůbec poprvé za těchto 20 let mi Česká televize nabízí práci s limitací jen na sociální témata,“ zdůraznila.

„Nabídka, která by mě vyřadila z kritické politické žurnalistiky, se jistě líbí mnoha politikům, ale já ji chci ještě zvážit. V pořadu 168 hodin jsme se hodně věnovali i právům zvířat, tak třeba přijde ještě lepší nabídka - na chovatelský magazín,“ dodala Fridrichová, která u lidí na facebooku našla velké zastání.

„Vydržte, děláte správnou věc! Čím víc Jan Souček tvrdí, že vaše skončení nemá politické důvody, tím to je jasnější,“ vzkázala jí Zdenka. „Držte se, snad to nedopadne jako na Slovensku,“ doplnil Petr.

„Fandím vám samozřejmě, nikdo tady přece nechce to, co se děje na Slovensku! To je cesta do pekel,“ přitakal Míra, který poukázal na čistky u našich východních sousedů, jež se v mnohém dotkly i veřejnoprávní televize.

Vyjádřila se i známá spisovatelka. „Jestli jste měli problém se školními obědy, už nemusíte. Nasadí na ně Noru Fridrichovou. Vůbec to není potupa, ani náznak mužského šovinismu a už vůbec v tom není nic osobního. Prostě jen potřebujou někoho na ty obědy,“ komentovala dění v České televizi na Instagramu Radka Třeštíková.

Další články

Načítám