Hlavní obsah
Článek

Ve věku sedmadvaceti let zemřel český rapper Pavel Protiva. Informaci o odchodu oblíbeného umělce sdílelo hudební vydavatelství Blakkwood na sociálních sítích.

„S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme, že nás 7. října 2024 nečekaně opustil milovaný syn, bratr a kamarád Pavel Protiva. Rozloučení proběhne v úzkém kruhu rodiny a přátel. Prosíme všechny fanoušky, aby toto rozhodnutí respektovali. Ti, kteří se chtějí s Pavlem naposledy rozloučit, mohou v tento den zapálit svíčku a vzpomenout na jeho přítomnost v našich životech,“ stojí v oznámení se slovy, aby lidé v rámci úcty k rodině nešířili lži a polopravdy ohledně jeho úmrtí.

„Zároveň bychom rádi požádali všechny, aby v rámci úcty k rodině a blízkým omezili šíření lží a polopravd. Vaše podpora a respekt nám v těchto těžkých chvílích nesmírně pomáhají,“ dodal label.

U příspěvku se rázem objevilo spoustu reakcí zdrcených fanoušků. „Zachránil takových lidí, ale jeho nikdo zachránit nedokázal,“ uvedl jeden z nich. „Jeho hudba mi v horších chvilkách dokázala hodně pomoct,“ napsal další. „Pájova hudba mě prováděla celé mé dospívání. I přesto, že jsem ho osobně neznal, tak mě to drtí. Doufám, že je na místě, kde je mu teď líp. Pája navždy,“ shodují se jeho příznivci.

Pavel Protiva byl známý svým otevřeným a velmi autentickým stylem tvorby. Pro mnohé posluchače byl určitým hlasem generace, která čelí těžkým životním zkouškám a bojuje s vlastními démony. Sám Pavel se v minulosti potýkal s psychickými problémy a nebál se o nich otevřeně nejen ve svých textech hovořit. Zmiňoval nejen deprese, ale také drogy, alkohol nebo frustraci ze společnosti.

4
fotky

Další články

Načítám