Hlavní obsah
Článek

Jan Bendig (30) je první český zpěvák, který dostal povolení přezpívat dvě písně ikonické Hany Zagorové (†75), která odešla do hudebního nebe už před dvěma lety. S přezpíváním poprvé souhlasil vdovec Štefan Margita (68).

„Ano, souhlasil jsem, protože jsem věděl, kdo to přezpívá. Když Honza Bendig zpíval na Poctě Haně Zagorové v pražské O2 areně, tak jsem si říkal: klobouk dolů. Bylo to výtečné vystoupení, a když se mě zeptal, zda bych byl tak laskavý a souhlasil s tím, tak jsem vůbec neváhal. Přeji mu, aby to dopadlo výborně a mělo to stejný úspěch, jak s tím měla Hanka,“ řekl operní pěvec Super.cz s tím, že už se těší na písně i klip, který Honza připravuje.

Štefan Margita navíc dobře ví, že Honzu měla Hanka Zagorová ráda. „Mám z něj dobrý dojem, a hlavně výtečně zpívá. Když vstoupí na jeviště, tak celé ožije. Hanka ho měla také moc ráda, ostatně ho pozvala i na svůj vánoční koncert v Lucerně,“ podotkl Štefan Margita, jehož pracovní diář je velmi nabitý.

„Už jsem doma a začínám makat, protože turné ‚Rež, Rež, Rež‘ pokračuje od září do Vánoc. Mám termíny na příští rok i na Slovensko. Také se pro mě chystá velké jubileum, vystoupení v Národním divadle, nová deska Supraphonu a kromě toho pojedu i do Ameriky, kde budu zpívat,“ dodal.

Další články

Načítám