Hlavní obsah
Článek

Léta platili za harmonický pár, který spojily nejen děti, ale i práce. Zplodili sedm dětí, napsali deset knih a ejhle, z manželské idylky je peklo na zemi. Ekonomové Markéta ŠichtařováVladimír Pikora rozehráli hodně vysokou hru plnou vzájemných obvinění a choulostivých informací ze soukromí. Jedna z dcer už to nevydržela a promluvila.

„Fyzického násilí nebylo zase až tolik, dostala jsem párkrát pěstí, dcera byla jednou škrcená, pořezaná. Mladší děti dostávaly od partnera na zadek stylem, který připomínal porouchaný stroj, co se nemůže zastavit. Nebylo to ale na denním pořádku. Daleko horší byl všudypřítomný strach. Bylo jasné, že stačí jakýkoli neopatrný pohyb a přijde strašný výbuch,“ svěřila se ekonomka v rozhovoru pro Ona Dnes.

V něm se rozpovídala o nelehkém soužití s člověkem, který měl být posedlý čistotou, trpět obsedantně-kompulzivní poruchou a celou rodinu trýznit nejrůznějšími očistnými rituály, nad kterými většině lidí zůstává rozum stát. Společně strávili dvacet let, z toho deset let v manželství. Poslední společný půlrok byl prý obzvláště těžký.

Před třemi lety si uvědomila, že musí utéct s dětmi, které už měly připraveny útěková zavazadla. Poté se schovávali na tajném místě, kdy po sobě dokonce mazala digitální stopy. Domů se vrátila až když věděla, že bude bezpečno a může proběhnout rozvod.

Milující otec?

„Když jsem se dočetl, co vše jsem údajně své exmanželce udělal, byl jsem v šoku. Vůbec se mi nechce věc komentovat, protože jediný, kdo tím utrpí, je našich sedm dětí. Jsem milující otec a nechci jim ubližovat. Přesto se vyjádřit musím,“ reagoval na sociální síti Pikora, který záhy vrátil úder.

„Mnohé z těch nehorázných lží, které vůči mě Markéta Šichtařová použila, aby si zajistila místo v médiích kvůli své politické kariéře, jsem už slyšel, byť jejich dnešní koncentrace přesahuje veškeré meze. Celé tři roky našeho probíhajícího rozvodového stání se těmito pomluvami snaží operovat u soudu. Nic z toho ale nepotvrdily ani výpovědi našich dětí, ani psychologické posudky, které jsem v rozvodovém řízení musel podstoupit,“ doplnil s tím, že si jeho bývalá žena měla najít milence, s nímž udržovala vztah už v době, kdy byla těhotná s jejich sedmým dítětem.

Známý ekonom, který nezapomněl zmínit blížící se volby do Senátu, kam Šichtařová kandiduje za stranu Svobodní, poté oznámil, že to nenechá jen tak. „Všem nehorázným nařčením se budu bránit právní cestou,“ dodal Pikora, který je tváří koalice Přísaha a Motoristé.

Ve volbách do Evropského parlamentu sice Šichtařová neuspěla, v těch do Senátu si ale věří, a to i přes fakt, že půjde proti senátorovi Jiřímu Drahošovi ve čtvrtém pražském obvodě.

Dcera promluvila

Jako by nestačila válka (ex) Pikorových, která v mnohém připomíná legendární hořkou komedii Válka Roseových, vložila se do celé věci jedna z dcer známého páru. „Když mi bylo čtrnáct, přes půl roku jsem doma nevydržela střízlivá. Jinak se tam být nedalo. Bylo mi z otce fyzicky tak zle, že jsem zhubla tak, že jsem přestala menstruovat. Museli jsme totiž jíst jen v kuchyni, a to nešlo,“ nechala se slyšet.

Nesouhlasila ani s otcovým „machistickým chováním“ a názory na feminismus a ženská hnutí. Vyjádřila dokonce obavu, že kvůli otci má nyní slabost pro narcistické protějšky, které se jí snaží manipulovat. „Oficiálně chlastám legálně,“ usmívala se na nedávné narozeninové oslavě.

Související témata:
Markéta Šichtařová
Vladimír Pikora

Další články

Načítám