Hlavní obsah
Článek

V kalendáři Proměny nadace Archa Chantal pózuje rozesmátý a s ježečkem. Humor neztrácí herec Josef Dvořák (82) ani ve skutečnosti. Protože nejezdila lanovka, společně s ostatními hosty slavnostního křtu dorazil s úsměvem minibusem a nepřešel ho ani během rozhovoru. Samozřejmě ho potěšila lichotka, že ve svých letech opravdu skvěle vypadá.

„Jsem rád, když mi to lidé říkají. Myslím, že by se to mělo zavést povinně, aby mi to řekl každý, kdo mě potká. A pak teprve přidal, že jsem třeba špatně přešel ulici a musím zaplatit pokutu,“ smál se herec, který nejen skvěle vypadá, ale stejně tak se i cítí. Je to i tím, že omezil práci a aktuálně hraje v divadle jen ve dvou komediích a občas vyjede na besedu s diváky.

„Jsem v klídku, je to bezvadné, můžu si dělat, co chci, a nedělám skoro nic. Jsem naprosto spokojený, konečně můžu užívat volný čas, kdy mě diář nikam nežene. Všichni chtěli, abych pracoval dál, protože ta moje vizáž trochu klame. Blbě se to vysvětluje a podezřívají mě, že jsem líný. No tak jsem, ale proč bych nebyl,“ míní herec.

Prozradil také, že se nenásilně propracoval je zdravému životnímu stylu. Sám od sebe přestal kouřit i pít alkohol, zdravě snídá a nemůže si to vynachválit. „Nic z toho jsem nedělal cíleně nebo z nějakého doporučení. Přišlo to samo. Šíleně jsem kouřil, s alkoholem jsem strávil celý život, ale prostě jsem přestal. Už chybí jen to, abych začal jíst ryby, které nemám rád. I to mě začíná lákat,“ krčil rameny. Ani do natáčení se prý nežene. „Nejsem z kamery odvázaný, rád se dívám divákům z očí do očí,“ uzavřel.

4
fotky

Další články

Načítám