Hlavní obsah
Článek

Neuvěřitelných 34 let na hudební scéně zářili EvaVašek Ševčíkovi. Legendární dvojice ale nyní oznámila konec. Zpěvák, který loni v prosinci oslavil významné životní jubileum, popřel, že by za tím byly jeho vážné zdravotní problémy.

„Není to pro mě vůbec snadné. Je to celý život – a najednou konec. S Evou jsme společně zpívali čtyřiatřicet let. Už jsme málem byli v knize rekordů jako manželé a duo. Že končím, neprožívám pozitivně a ani se s tím nemohu moc srovnat, určitě mi to není příjemné. Je to ale skutečnost a je to dané,“ uvedl pro web Prima Ženy oblíbený zpěvák.

„Je to tak, Vašek ukončil hudební kariéru a já pokračuji dál jako Eva Adams,“ potvrdila jeho žena Eva. Ševčík, který před rokem prodělal mozkovou mrtvici, nicméně kategoricky odmítá, že by za jeho odchodem do muzikantského důchodu stály zdravotní problémy.

„Vždycky jsem si říkal, že dívat se na hudebníky s bílou hlavou je divné, a dnes mám bílou barvu a sedmdesát let. Dovedu si představit, jak musím vypadat v očích dvacetiletých. Pamatuji si, že když mi bylo sedmnáct let a chyběl mi kytarista, který odešel na vojnu, dostal jsem na jednoho výborného tip. Bylo mu ale sedmadvacet let a já tehdy řekl, že se starými dědky nehraju. Na jeviště už nechci. Dám prostor mladším,“ prohlásil.

Poté, co konec oznámil fanouškům, mu začaly přicházet desítky zpráv z celého světa. „Ty vzkazy jsou velmi dojemné. Děkují nám za krásné chvíle, které s námi prožili. Moc si toho vážím,“ poznamenal hudebník, který teď bude mít víc času na rodinný život. S manželkou a jedenadvacetiletou dcerou Evou žije střídavě v Česku a na Floridě.

„Má cit pro jazyky a dovede se orientovat v zahraničních kulturách v různých zemích světa a kontinentech, které s námi procestovala. Všude, kde to bylo možné, tak navštěvovala tamní školy s místními dětmi. Myslím, že jí to do života hodně dalo a velmi pozitivně ji to ovlivnilo,“ dme se pýchou hrdý tatínek Ševčík, který doplnil, že se jeho dcera v Americe také zamilovala a s úspěchem tu také studuje.

Další články

Načítám