Hlavní obsah
Článek

Týden poté, co Petr Fiala oznámil nemoc, je zpátky ve hře! Vytrvalé a vydatné deště a hrozba ničivých povodní, kdy by se mohla opakovat situace z let 1997 a 2002, ho nenechaly v klidu. Do světa proto vyslal projev.

„Vážení přátelé, určitě už jste slyšeli, že nás v nadcházejících hodinách a bohužel i dnech čeká velmi intenzivní déšť. Odborníci nás varují, že by se za určitých okolností mohla opakovat situace s povodněmi, které jsme zažili v letech 1997 a 2002,“ nechal se slyšet předseda vlády.

„My se této situaci věnujeme, s kolegy z vlády ji řešíme už několik dní a přijímáme taková opatření, abychom zabránili těm největším škodám. Musíme věřit v co nejlepší průběh, ale být připraveni i na ty horší scénáře. Tak prosím dávejte na sebe pozor. Spolu to zvládneme,“ doplnil s tím, že na pátek odpoledne svolal Ústřední krizový štáb.

„Děkujeme, chybí už jen Slunce v duši,“ reagoval na jeho slova Radek na síti X. „Rosnička,“ přidal svůj komentář Miro. „Další meteorologové přicházejí,“ smál se Pítr.

„Špatné oslovení. Nemáte už přátele,“ zdůraznil Sidi. „Pane Fialo, máte sbaleno evakuační zavazadlo? Budete ho potřebovat,“ zeptal se Zdeněk, který by premiéra evidentně směroval někam na výlet, nejlépe daleký a dlouhodobý.

„Ten šašek už dělá nejen nákupčího lískooříškové pomazánky, ale dokonce i meteorologa a zachránce země. Budou volby, co, tatrmane s falešnými brýlemi?“ zeptala se Miroslava.

Premiérův projev zaujal nejen poněkud nezáživným projevem bez barvy a zápachu, ale i šťastným ruměncem v jeho jindy bledé tváři. Tu by po prodělané viróze leckdo čekal ještě světlejší, opak byl ale pravdou. Fialův tým evidentně přepálil světla a předsedu vlády notně přibarvil.

Další články

Načítám