Hlavní obsah
Článek

I když probíhalo druhé kolo voleb do části Senátu, uplynulý víkend si pro sebe, co se mediální pozornosti týče, uzurpoval hlavně Miloš Zeman, který v Hluboké nad Vltavou slavil 80. narozeniny. Kdo si to užil a kdo méně? Co se jedlo a pilo? A proč bylo dobré řádně větrat?

„Muž, který se podílel na některých z přelomových historických momentů Evropy a jehož státní zkušenost a moudrost překonává jeho léta, si zachoval svůj jas ducha a smysl pro humor, díky čemuž je dnešek skutečně výjimečný,“ pochvaloval si srbský prezident Aleksandar Vučić, který si pozvání od české hlavy státu velmi považoval.

Zařadil se po bok státníků, kteří se, světe, div se, rekrutovali převážně ze střední a východní Evropy. Nechyběl ani zástupce Zemanovy oblíbené Číny. Zatímco politici si mejdan užili a zavzpomínali na staré dobré časy, které se nevrátí, našli se i hosté, kteří se zas tak nebavili.

Svoje o tom vědí Ivana ZemanováLivia Klausová. Ty sice seděly vedle sebe, ale netvářily se zrovna dvakrát šťastně. Spíš jako že musely splnit povinnost. Zároveň ale chtěly dát najevo, že to až tak moc „nežerou“. Alespoň malý náznak vzdoru, to se počítá, proto ty „nadšené“ výrazy. V každém případě klobouk dolů! Zrovna tyto dvě první dámy si svého času užily svoje a při svých mužích vždycky stály, i když jim zrovna nebylo do skoku a celý národ jim spílal.

„Jako vždy doposud jsem využil této příležitosti a něco se od něj dozvěděl a povídali jsme si o aktuálním dění v regionu i ve světě,“ svěřil se na sociální síti Vučić, který připojil i pár momentek z večírku.

Ti, kteří Zemana před pár lety pohřbívali a dávali mu pár měsíců, se museli dost divit, v jaké je někdejší premiér a prezident skvělé formě. Na stole před ním samozřejmě nemohl chybět legendární popelníček, který rozhodně nebyl pro ozdobu. Svědčí o tom několik krabiček cigaret, které měl oslavenec neustále po ruce. Člověk si tak mohl zavzpomínat, jaké to bylo, když přišel domů z akce a oblečení bylo načichlé tabákovým kouřem. To byly časy.

Pila se hlavně vybraná vína, většina z hostů si dala také vodu a udělala dobře. Vzhledem k zájmu, jaký party vzbudila, by bylo velmi nerozumné se tu opít víc, než by bylo zdrávo. Tedy pokud byste se nechtěli probudit s hroznou kocovinou a skandálními titulními stranami místo snídaně. Ani na tomto večírku pak nechybělo občerstvení, například chlebíčky. Kdo by čekal retro vajíčkové a šunkové, byl by zklamán. Tentokrát se podávaly jejich vytuněné sestřenice kanapky, které sledují gastro trendy a navíc se lépe jedí. K dispozici byly také ovocné mísy. A to byl jen začátek!

Další články

Načítám