Hlavní obsah
Článek

Náhlý odchod herce, dabéra a aktivisty Jiřího Hromady, který zemřel v Nemocnici Na Františku ve věku 66 let, zarmoutil nejen jeho rodinu, ale i přátele, kamarády a kolegy. Jeden z nich na dlouholetého prezidenta Herecké asociace pro Super.cz zavzpomínal. Co o něm řekl?

„Stal ses mi přítelem a budu si toho vždy vážit. Milovník umění, divadla s dobrým srdcem. Se srdcem otevřeným pro každého. Nikdy nezapomeneme na tvou odvahu tu za nás bojovat. Tolik cest jsi najezdil, do každého divadla v republice, a za mnou tomu nebylo jinak,“ nechal se na facebooku slyšet jeden z jeho blízkých kamarádů, herec Štěpán Tuček.

„Sakra, zítra jsem tě chtěl jít navštívit. Moc nám tu budeš chybět a neboj, dáme hlavy dohromady, uděláme valnou hromadu a připijeme na tebe,“ doplnil umělec. Svá slova potvrdil i později pro Super.cz.

„Mrzí mě, že jsem ho nestihl navštívit. O tom, že je hospitalizovaný, moc lidí nevědělo. Ve finále šlo hlavně o rodinu a ty nejbližší. Do nemocnice ho odvezli začátkem léta s podezřením na mrtvici,“ nechal se slyšet. Spekulace o tom, že ho měla trápit demence v pokročilém stadiu, tak rozhodně nepotvrdil.

„Seznámila nás moje pedagožka, herečka Regina Rázlová. Bylo to v roce 2016 na premiéře muzikálu Noc na Karlštejně. Díky němu jsem se stal součástí Herecké asociace. Nezapomenu na něj jako na člověka, který nade všechno miloval divadlo a byl vždycky nápomocný,“ zavzpomínal.

„Byl to výborný parťák do života, který nikdy neváhal vyrazit na dlouhé cesty po oblastních divadlech, aby nabídl pomocnou ruku. Svoje o tom vím, i za mnou párkrát byl,“ prozradil nám Tuček, který věří, že se bude moct se svým kamarádem důstojně rozloučit.

5
fotek

Další články

Načítám