Hlavní obsah
Článek

Jak roste počet českých medailistů na olympiádě v Paříži, vzrůstá i nadšení politiků. Ti se teď předhánějí v tom, kdo popřeje jako první a čí řeč bude lepší. Na sociálních sítích sportovcům gratulovali Petr Fiala i Andrej Babiš (70). Zdaleka ne všichni jim za jejich slova zatleskali.

„Josef Dostál zkompletoval v krásném závodě svoji olympijskou sbírku a přidává další zlato pro českou výpravu. Blahopřeji!“ nechal se slyšet premiér. „Skvělý výkon Martina Fuksy! Blahopřeji ke zlaté medaili,“ tetelil se v případě dalšího úspěšného olympionika. Nevynechal ani Nikolu Ogrodníkovou.

„Zdaníme vše Spolu,“ reagoval na jeho slova Karel. „To není jako vaše politika,“ vmetl mu Petr. „Řekl Péťa sportovec,“ smál se Zdeněk, který poukázal na fakt, že Fiala platí spíš za salónního diskutéra než nadšeného atleta.

„Tím si plusové body nenahrajete,“ nešetřila předsedu vlády Vlasta. Našlo se i dost těch, kdo poukázali na to, že gratuluje českým sportovcům – jestli si je nespletl s těmi ukrajinskými…

„Fantastický výkon Nikoly Ogrodníkové a další medaile do sbírky. Čeští oštěpaři mají neskutečnou sérii. Moc gratuluju,“ přispěchal na sociální síť bývalý premiér, který olympiádu dost prožívá. I v jeho případě ale oslavná óda nepadla na tu nejúrodnější půdu.

„Super. Další postavené sportoviště hned vedle stadionu Martiny Sáblíkové,“ rýpl si Jiří, který poukázal na nesplněné sliby předchozí vlády. „Tak to máme vodní kanál pro Fuksu a Dostála, teď atletický stadion pro Ogrodníkovou. A to vše vedle haly Sáblíkové,“ přidal se Filip. „A kdy bude ta slíbená hala pro Martinu Sáblíkovou?“ zkusila to poťouchlá Janina.

Další články

Načítám