Hlavní obsah
Článek

David Copperfield momentálně neprožívá zrovna nejlepší období. Nedávno vyšla najevo žaloba ohledně zneužívání, kterou na něj podalo 16 žen, a teď se soud zabývá žalobou kvůli zdemolování luxusního bytu na Manhattanu.

Kdysi nejslavnějšího kouzelníka světa nyní provází jeden skandál za druhým. V květnu byla zveřejněna žaloba, podle které měl iluzionista během let sexuálně obtěžovat 16 žen, z nichž víc než polovina neměla být v době incidentu plnoletá. A teď má Copperfield na krku další žalobu. Tentokrát se s ním soudí představenstvo Galleria Condominium – luxusní výškové budovy na východní 57. ulici na Manhattanu, ve které mág před lety zakoupil byt.

Přesně řečeno v roce 1997 a jeho cena tehdy měla být v přepočtu 170 milionů korun. Copperfield měl o rok později převést vlastnictví na svou firmu a v roce 2018 byt opustit. Dle snímků ale luxusní penthouse vypadá tak, jako by jím prošel nejméně hurikán. A v tomto stavu měl kouzelník byt zanechat. Představenstvo žaluje Copperfielda o v přepočtu 57,5 milionu na renovaci bytu, který v současné době vykazuje „nebezpečné, nepřijatelné a nehygienické podmínky“.

Peníze jsou potřeba i na opravu sousedních bytů kvůli plísni a také celé budovy, protože byt se prý nachází ve skutečně „havarijním stavu“. Dle představenstva v bytě mělo dojít i k „neopravenému poškození vodou, které je tak závažné, že představuje riziko pro betonovou konstrukci budovy“. V žalobě se uvádí, že v roce 2015 mělo údajně dojít k prasknutí střešního bazénu a voda měla vytopit 30 bytů nebo že kouzelník přetěžoval byt věšteckými automaty a dalšími těžkými věcmi.

Zástupce Davida Copperfielda však uvedl, že „fotografie obsažené v žalobě neodpovídají současnému stavu bytu. Toto je soudní záležitost a bude řešena u soudu“. Jednat se prý bude o jednoduché pojistné plnění.

Další články

Načítám