Hlavní obsah
Článek

Obvodní soud pro Prahu 1 se začal ve středu zabývat incidentem ze srpna 2022. Modelka Vanessa Červová se tehdy vydala s matkou autem na výlet, v centru Prahy ale došlo ke konfliktu s rodinou na kolech. Modelčina matka následně zemřela.

Zpočátku se jednalo pouze o slovní výměnu, později se ale situace zdramatizovala a mělo dojít i na fyzické napadání. V tento okamžik se ale výpovědi obou stran liší.

Obžaloba pro údajného útočníka, jímž je Václav S., žádá tříletý trest s podmíněným odkladem na pět let, protože prý nelze doložit souvislost smrti s incidentem. Jedná se tak o nejnižší možný trest. K soudu se modelka nedostavila, jako svědek vypovídal její otec.

Nejdříve u soudu vypovídal obžalovaný. „Jeli jsme na návštěvu za maminkou. Stáli jsme na semaforech, slyšel jsem hádku. Manželka mi řekla, že na ně někdo řval, ať táhnou do pr*ele a chcípnou,“ vypověděl s tím, že jel jako první.

Také opakoval, že modelka se svou matkou měla jeho dvěma dětem, tehdy devítiletým dvojčatům, nadávat. Soudce se pozastavil nad skutečností, zda tak malé děti vůbec mohly být součástí silničního provozu.

Následně Václav S. řekl, že i on použil peprné výrazy. „Ty k*ndo, drž hubu!“ křikl prý na modelčinu matku. To, že by ženu kopal, odmítl a zdůvodnil to tím, že má za sebou už 14 operací kolen a pořádně se rozchodil až půl roku po incidentu. Kolo mu prý pomáhalo rehabilitovat. Následně se označil za poškozeného.

Posléze probíhal výslech otce Vanessy Červové, který vypověděl, že jeho žena měla mít poraněnou hlavu a stěžovat si na bolest břicha. To vše kvůli údajnému napadnutí obžalovaným Václavem S. O hrubém napadnutí matky mluvila i modelka.

Soudce jednání odročil na 2. září, kdy promluví další svědci incidentu, například policisté, kteří na místo tehdy dorazili. Vypovídat bude i Červová.

Další články

Načítám