Hlavní obsah
Článek

Bronzoví kordisté z olympijských her v Paříži už jsou v Česku. Jakub Jurka, Michal Čupr, Jiří Beran a Martin Bureš se fanouškům ukázali i na Olympijském festivalu v Mostě, kde se s nimi chtěl vyfotit snad úplně každý. A to i moderátorky pořadu Sama doma Lucie Křížková (40) a Barbora Černošková (42).

„Přeci nebudu pozadu. Jsem nadšená! Pro mě byl jejich výkon největším diváckým zážitkem této olympiády,“ rozplývala se u společné fotky s bronzovými hrdiny Křížková. Legendární se stala také hláška „ty brďo“, kterou v televizi proslavil spolukomentátor šermu Jiří Beran, otec bronzového Jiřího Berana mladšího.

„Všechno bylo naprosto přirozené. Byl jsem zabrán do přenosu a létaly ze mě emoce. Ani jsem pomalu nevěděl, co říkám. Byl jsem v naprostém šoku. ‚Ty, brďo‘ totiž normálně skoro nepoužívám,“ svěřil Sport.cz nadšený Jiří Beran starší.

Kordisté se tak stali olympijskou senzací, protože jejich medaili nikdo nečekal. Ve sportu je ale možné všechno. Český tým porazil favority z Itálie i domácí Francie a šermíři slavili nečekaný bronz. Nyní si užívají zaslouženou slávu a pomalu nestíhají plnit prosby o společné fotky.

Související témata:
Kord
Jiří Beran starší
Jiří Beran
Olympijský festival

Další články

Načítám