Hlavní obsah
Článek

Britská královská rodina se opět moc nevytáhla na sociálních sítích. Popřála sice Harrymu (40) k jeho čtyřicátým narozeninám, k přání ale použila velmi starou fotografii, a lidé si navíc všimli toho, že na většině záběrů se s princem původně objevovala i Meghan (43).

Krok k usmíření, nebo jen nutná povinnost, aby si Buckinghamský palác mohl odškrtnout úkol popřát Harrymu k jeho kulatým narozeninám? Takhle teď lidé přemýšlejí o přání, které se objevilo jak na oficiálních instagramových stránkách královské rodiny, tak na profilu prince WilliamaKate, kteří jej pouze sdíleli.

Ke snímku s usmívajícím se princem byla připsána jedna věta: „Dnes přejeme vévodovi ze Sussexu velmi šťastné čtyřicáté narozeniny.“ Přání by samo o sobě jistě nebylo ničím výjimečné, kdyby si lidé nevšimli hned několika věcí. K přání byla použita fotografie z roku 2018, kterou kancelář Karla III., jež se stará o sociální sítě královské rodiny, nechala stáhnout z fotoagentury. Nejedná se tedy ani o rodinnou fotografii a pochází ještě z doby, kdy Harry žil v Anglii.

Dalším zajímavým faktem je, že na akci, ze které snímek pochází, tedy z návštěvy Dogpatch Labs v Dublinu, byla i Harryho manželka Meghan, a to dokonce i na stejném záběru. Lidé tak mají za to, že kancelář Karla III. vévodkyni jednoduše odřízla. Buckinghamský palác ale toto tvrzení popírá a hájí se tím, že fotoagentura nabízela více různých snímků a zakoupen byl ten, na kterém je princ Harry sám.

Lidé si samozřejmě všimli i toho, že přání Harrymu k narozeninám se na účtu královské rodiny objevilo poprvé po třech letech. A zatímco někteří tento krok vítají, jiní mají pocit, že určitě není míněno srdečně. „Tohle je PR trik. Ukázali, že Harry pro ně nic neznamená…očividně se snaží napravit svou image,“ píše jeden z lidí sledujících stránky královské rodiny. Nezbývá tak než čekat, jestli se v budoucnu objeví i další známky možného usmíření rodiny, nebo přání zůstane jen ojedinělou vlaštovkou.

Další články

Načítám