Hlavní obsah
Článek

Jaroslava Brokešová na sebe před mnoha lety upozornila soudním sporem s armádou, která ji nechtěla přijmout kvůli transsexualitě. Nakonec se vydala zcela jinou kariérní dráhou. Už roky pracuje pod křídly pražského dopravního podniku coby řidička tramvají a střípky ze svého života pravidelně mapuje na sociálních sítích.

Tentokrát se vyjádřila k pravidlům vlády, která umožňují změnu identity bez operace pohlaví, ale také k novodobým aktivistům, kteří dle ní nemají daleko od zvrácenosti, a dokonce dělají z transsexuality jistý módní trend, s čímž se Jaroslava neztotožňuje.

„Ozvala jsem se, že nehodlám spojovat svoji osobu pod jednotný pojem transgender, i když jsem před čtvrtstoletím podstoupila změnu pohlaví. Tohle tehdy nebylo domluvené, že budu spadat do nějaké škatulky transgenderů. Mezi psychicky narušené, nebinární a některé úchyláky převlečené za psa. Do tohoto by měla spadat i moje osoba, tak jsem se ozvala, že ne…,“ uvedla Jaroslava na svém youtube kanále s tím, že to vnímá jako násilnou vyčleněnost.

„Tady je to stejně v hajzlu, Ústavní soud rozhodl a teď se budou politici hádat. Bude daleko větší nevraživost ve společnosti, než byla dřív. Politici na to mají ještě rok, ale už teď se nemohou shodnout, jak bude ochráněna bezpečnost většinové společnosti. To měli přemýšlet dřív, než to prošlo Ústavním soudem,“ podotkla Jaroslava, která bude klidně žádat stát o výjimku.

„Jestli mě někdo bude pořád označovat jako transgender, tak víte, co já udělám. Budu žádat stát o výjimku, jelikož jsem byla přeoperována v roce 2003 a tohle ještě neplatilo. Takže na moji osobu se budou vztahovat stará pravidla. Pokud výjimku nedostanu, tak budu chtít mnohamilionové odškodnění a uvedení věcí do původního stavu. Já se s tím srát nebudu,“ řekla rázně s další podmínkou.

„No, ale budu mít taky ještě další podmínku, protože oni to prý dělají z nohy. A jestli si myslí, že na to obětuji svoji nohu, tak to se pletou, vážení. Já budu mít podmínku, že budu chtít nohu tam toho, jak se jmenuje, ten dredatej, jak chodí s prapory na pridech vepředu. Kdyby nechtěl on, tak si může střihnout s tím druhým, takovým tím vykuleným, ten tam chodí taky. Tak z jejich nohou bych chtěla nechat udělat pinďoura. Ale zase na druhou stranu, hele, co s tím. Ještě by mě normálně místo ‚stojši‘ kejhal doleva a to nemůžu,“ dodala s úsměvem.

Související témata:
Jaroslava Brokešová

Další články

Načítám