Hlavní obsah
Článek

Do uměleckého nebe odešel český herec Karel Heřmánek (†76), který si sáhl v šestasedmdesáti letech na život. Smutnou informaci o jeho odchodu sdílela zdrcená rodina na sociálních sítích Divadla Bez zábradlí.

„Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí,“ píše se v příspěvku.

Rodina, přátelé, kolegové, ale také fanoušci smutná informace velmi zasáhla. Jaké důvody vedly Karla Heřmánka k rozhodnutí sáhnout si na život, nejsou jasné. V květnu se hovořilo, že má zdravotní problémy. Konkrétně bolestivý zánět trojklanného nervu a mluvilo se dokonce o tom, že mu měla ochrnout tvář a musel zrušit několik pracovních závazků.

Po nějaké době se ovšem v dobré náladě ukázal po boku své manželky Hany ve svém milovaném Divadle Bez zábradlí, které společně založili. Ještě v červenci pak navštívil Karlovy Vary, kde slavil s dlouholetým přítelem Jiřím Bartoškou 30 let od doby, kdy má pod křídly filmový festival.

Karel Heřmánek za sebou zanechal nejen obdivuhodnou kariéru, ale také početnou rodinu, která mu byla tou největší oporou. Na svět přivedl pět dětí.

Jeho první manželka se jmenovala Stanislava a byla zubní lékařka. Společně počali dvě dcery, Karolínu a Kristýnu. Avšak tento vztah skončil po několika letech bolestivým rozchodem, kvůli kterému měl Karel dočasně ztratit víru v lásku.

Později v 80. letech minulého století však poznal o patnáct let mladší hlasatelku Hanku (61), která mu do života vnesla nový směr a stala se jeho životní láskou. Seznámili se v dabingovém studiu a během několika krátkých let přivítali na svět tři děti. A to v roce 1989 syna Karla, o rok později se jim narodil syn Josef a v roce 2001 se jim do třetice narodil syn František. Do manželství vstoupili v roce 1992.

V roce 1991 společně založili Divadlo Bez zábradlí, které je jedním z nejdéle fungujících soukromých divadel v Česku. V roce 2021 předali vedení synům Josefovi a Karlovi.

Další články

Načítám