Hlavní obsah
Článek

Nevlastní vnučka zesnulého zpěváka Mekyho Žbirky (†69) Dominika utrpěla začátkem května velmi vážná zranění, když se za zatím nevysvětlitelných okolností zřítila z nadjezdu na silnici. Bývalá reprezentantka Slovenska ve sportovní kanoistice a studentka filozofické fakulty měla zlomené obratle, žebra, klíční kost, utrženou slezinu, propíchnutou plíci a otok mozku. Navíc u sebe neměla doklady, kabelku ani telefon.

Dominika musela podstoupit tři náročné operace hlavy a byla několik dní v bezvědomí. O jejím aktuálním zdravotním stavu promluvila sestra Sarah a zprávy nejsou vůbec optimistické.

„Prý má nenávratně zraněný mozek. Už leží na jednotce intenzivní péče a pravděpodobně do dvou měsíců by jí měla končit hospitalizace, ale nevíme to jistě,“ svěřila se Sarah slovenskému seníku Plus Jeden Deň s tím, že Dominiku celá rodina pravidelně navštěvuje.

„Chodíme za ní každý den. Staráme se o ni. Ona se na nás dívá a my k ní promlouváme. Nemluví, ale myslím si, že ví, kdo jsme. Jen leží a kouká se na nás. Je to teď velké miminko,“ podotkla Sarah, která je zároveň přesvědčená, že jí někdo ublížil. Policie zahájila trestní stíhání ve věci přečinu ublížení na zdraví. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování zatím nebudeme poskytovat další informace,“ uvedla trenčínská policejní mluvčí.

Sarah také řekla, jakým způsobem se pojí její rodina s rodinou Mekyho Žbirky. Otec Dominiky a Sarah se oženil se zpěvákovou dcerou Denisou, se kterou má ještě dceru Zaru. „Ano, jsme nevlastní vnučky zpěváka, naše nevlastní máma je Mekyho dcera,“ potvrdila.

Související témata:

Další články

Načítám