Hlavní obsah
Článek

Princezna Kate (42) se už možná stala nejoblíbenější členkou britské královské rodiny. Lid jí totiž v jejím boji s rakovinou vyjádřil takovou podporu a lásku, jaké v paláci snad nepamatují.

Lidé v Anglii bedlivě sledují každý krok královské rodiny a osudy jejích členů jim skutečně nejsou lhostejné. Poté, co Karel III. oznámil svůj boj s rakovinou, nechal se fotit s přáními brzkého uzdravení, která mu lidé posílali. Těch přišla jistě spousta, palác ale nebyl připravený na to, co se stane, až oznámí boj s nemocí i princezna Kate.

Catherine v březnu prostřednictvím videa obeznámila lidi s tím, že i ona se po plánované operaci břicha od lékařů dozvěděla zprávu o rakovině. A že začala podstupovat preventivní chemoterapii. Její původně ohlášený návrat na veřejnost po Velikonocích se tak zatím odsouvá na neurčito. Tato zpráva britský lid natolik zasáhla, že Buckinghamský palác začal „bombardovat“ desítkami tisíc přání brzkého uzdravení a dárků pro Kate.

Princezna a princ z Walesu sice mají svoji vlastní kancelář v Kensingtonském paláci, všechny dopisy členům královské rodiny ovšem vyřizuje The Court Post Office, tedy oficiální úřad paláce. Korespondenční tým měl podle magazínu Daily Mail co dělat, aby se všemi přáními a dárky vůbec probral. A navíc se prý snaží každému odesílateli odpovědět. Jen pro srovnání, běžně se prý na poštu dostane zhruba „jen“ tisíc dopisů týdně s různými dotazy nebo přáními pro jednotlivé členy rodiny.

Je tak jasné, že na zdraví princezny Kate lidem opravdu velmi záleží. Ona sama jim nedávno za jejich podporu poděkovala prostřednictvím sociální sítě. A až bude moci, určitě toto gesto zopakuje i osobně.

Další články

Načítám