Hlavní obsah
Článek

Se soutěžemi Miss jako by se v posledních letech roztrhl pytel, a to nejen v našich luzích a hájích. Teď je tu ovšem nová soutěž, která zřejmě nepotěší eventuální obdivovatele jejích vítězek. Tyto dámy totiž nejsou skutečné, vytvořila je umělá inteligence.

První světovou miss AI se stala aktivistka v hidžhábu z Maroka. Ano, čtete dobře. V soutěži totiž nejde jen o čistou a dokonalou krásu, ale i umělá žena má své zájmy a také své poslání. Kenza Layli porazila na 1500 dalších účastnic soutěže možná i proto, že se zajímá o životní prostředí, miluje děti a je velmi inteligentní.

Porota složená jak z lidí, tak z umělých odborníků na soutěže krásy hodnotila ženy v kategoriích krása, technologie a jejich přítomnost na sociálních sítích. A právě vítězka má na Instagramu skoro 200 tisíc sledujících, se kterými pravidelně sdílí okamžiky ze svého života. Tedy samozřejmě ne přímo ona, ale její stvořitel, který si zároveň odnesl výhru, jež není zanedbatelná. Jedná se o 20 tisíc dolarů.

Kenza pronesla i děkovnou řeč.

Na druhém místě se pak umístila francouzská kráska Lalina Valina a třetí skončila Portugalka Olivia C. První ročník soutěže byl zahájen letos v dubnu na předávání cen Fanvue World AI Creator Awards a byli vyzváni programátoři celého světa, aby předvedli své dovednosti. Tak jak se vám vítězka líbí?

Související témata:

Další články

Načítám