Hlavní obsah
Článek

Pár tvoří od minulého roku, veřejně informaci potvrdili letos v únoru. Partnerka dánského hraběte Felixe (21), který, než se zadal, byl ve své zemi považován za „nejžádanějšího svobodného muže“, Mie Sofia Elers (23) se od té doby potýká s internetovou šikanou.

Felix Monpezat je mladší syn prince Joachima a jeho první ženy Alexandry a „titul“ nejžádanější partie dánského království mu připadl poté, co se zadal jeho starší bratr Nikolai a potvrdil vztah s podnikatelkou Benedikte Thoustrup.

Mie Sofia Elers má chilsko-dánský původ. Aktuálně studuje herectví ve Španělsku a pendluje mezi Madridem a Kodaní, kde žijí její rodiče. Tam se také seznámila s Felixem. Od okamžiku, kdy jejich vztah vyšel najevo, se však potýká s nenávistnými komentáři a vzkazy.

„Asi před rokem jsem začala dostávat nenávistné zprávy na sociálních sítích. Nejdřív jsem to ignorovala, ale ti lidé začali kontaktovat i mé přátele, rodinu a followery. Nenávist lze do určité míry ignorovat, ale šikana, manipulace s fotografiemi a šíření lží jsou mnohem závažnější,“ řekla Mie dánskému webu B.T.

Šikana pokračovala, i když mladá žena své profily pro veřejnost uzavřela, naopak ještě víc začala mířit na její rodinu a přátele. K tomu vznikají fejkové profily s jejími fotkami, fotomontáže s jinými muži, než je její partner, fotky, na kterých drží zapálenou cigaretu nebo na nichž má přimalované rohy. Vše prý nahlásila jak na policii, tak Instagramu, ale zatím se nic nestalo.

„Chápu, že se tohle děje, když člověk používá sociální média, to ale situaci nedělá méně děsivou,“ dodala Elers.

Související témata:
Dánská královská rodina

Další články

Načítám