Hlavní obsah
Článek

Fanoušci letních olympijských her v Paříži mohou sledovat nejen sportovní výkony těch nejlepších atletů na světě, ale také se mohou těšit na krásnou podívanou, o kterou se postarají i české sportovkyně, jež mají půvabu i charismatu na rozdávání.

Největšími nadějemi na olympijské zlato jsou tenisky a wimbledonské šampionky Barbora KrejčíkováKateřina Siniaková, které společně vyhrály tři grandslamy i olympijské zlato.

Významnou českou sportovkyní je také atletka a mnohonásobná mistryně republiky v bězích od 800 do 5000 metrů Kristiina Sasínek Mäki. Na hrách v Tokiu patřila mezi nejvýraznější sportovkyně, pouhých osm měsíců po porodu výrazně vylepšila své osobní rekordy a je první českou mílařkou, která postoupila do finále.

Mezi další naděje patří Barbora Seemanová. Tedy plavkyně, která získala dvě zlata z olympijských her mládeže. V roce 2021 se stala třetí českou mistryní Evropy v dlouhém bazénu a později na hrách v Tokiu získala šesté místo.

O ty nejlepší výsledky pak zabojují i Lurdes Gloria Manuel a Tereza Petržilková, které čeká běh na 400 metrů. V disciplíně 400 metrů překážek se představí půvabná nebo v běhu na 100 metrů Karolína Maňasová.

V galerii se podívejte na některé ze sportovkyň, které nás budou reprezentovat. Není se čemu divit, že české sportovkyně patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější, ale také nejkrásnější.

Další články

Načítám