Hlavní obsah
Článek

Je to až neuvěřitelné, ale představitelka Saxany Petra Černocká (74) letos oslaví 75. narozeniny a 60 let na scéně. Zpěvačka a herečka si drží stále štíhlé křivky a podle většiny fanoušků vypadá pořád stejně jako před lety.

Přiznala tak, že fit se udržuje zajímavým způsobem. „Bez cvičení a občasné kázně v jídle by to nešlo. Když mě honí mlsná, dám si ‚kalnou řeku‘. Tak to nazývá jedna moje kamarádka. Je to trocha kávy a kara zalitá horkou vodou. Pro milovnici dobré kávy by to bylo asi učiněné peklo,“ řekla během rozhovoru pro Super.cz.

Petra již 5. listopadu v pražském divadle ABC oslaví své narozeniny a hlavně to, že je na scéně už šest desítek let. „První vystoupení na velké scéně s kapelou se odehrálo v Jihlavě na soutěži mladých talentů. Komise si od toho určitě hodně slibovala, protože v rádiu už hráli moji první písničku, kterou jsem si složila: Ovečku. Kapela začala hrál předehru a já otevřela pusu, ze které jsem nevydala ani hlásku, ani na druhý pokus. Dodnes vidím zoufale soucitný pohled Pavlíny Filipovské, která seděla v komisi,“ zavzpomínala na své začátky Petra.

Před šedesáti lety vyšla Petře první deska s názvem Kardinálové. A právě nyní se ve stejné póze, ve které se Petra na obal desky vyfotila, zvěčnila i její dcera Bára Vaculíková, známá pod uměleckým jménem Diva Baara. Ta samozřejmě s maminkou na výročním koncertě také vystoupí. Fanoušci obou zpěvaček se jasně shodují na tom, že na těchto dvou fotkách jsou máma a dcera téměř k nerozeznání.

4
fotky

Další články

Načítám