Hlavní obsah
Článek

Letos je to už čtyřicet let, co spatřil světlo světa sci-fi snímek Terminátor. V dnes již legendárním trháku Jamese Camerona ztvárnila hlavní ženskou postavu Linda Hamilton, pro niž se Sára Connorová stala životní rolí…

Matku zachránce lidstva ve válce proti strojům Johna Connora si zahrála jak v jedničce, tak ve dvojce. Ve třetím pokračování Vzpouře strojů a Terminátorovi Genisys se sice neobjevila, ale vedle Arnolda Schwarzeneggera se vrátila v plné parádě v roce 2019 v Terminátorovi: Temném osudu. Dnes již sedmašedesátiletá rodačka z Marylandu má na svém kontě ale i řadu dalších filmů jako Kukuřičné děti nebo King Kong žije. Za zmínku rozhodně stojí i její role v seriálech jako Kráska a zvíře, Chuck, Dívka odjinud či Defiance. V posledních letech se objevuje v seriálu Resident Alien.

Linda má za sebou dvě nevydařená manželství, první s hercem Brucem Abbottem, který se s ní rozešel v době, kdy s ním čekala syna Daltona. Druhé pak v letech 1997–1999 s tvůrcem Terminátora Jamesem Cameronem, s nímž má dceru Josephine narozenou v roce 1993.

Dvojice se nakrátko rozešla po románku Jamese s herečkou Suzy Amis během natáčení Titanicu. Suzy v něm ztvárnila vnučku Rose. S Lindou se ale dali opět dohromady a vztah stvrdili manželským slibem. James a Suzy si ale byli zřejmě souzeni. Po dvou letech přišel rozvod s Lindou a hned následující rok si Cameron Amis vzal. Mají tři děti a jsou spolu dodnes.

Linda po čase přiznala, že za rozpadem obou jejích manželství byla na vině její bipolární porucha. V roce 2019 v rozhovoru pro The New York Post rovněž uvedla, že už nejméně patnáct let žije v celibátu. „Člověk ztrácí přehled, protože na tom prostě nezáleží – nebo aspoň mně na tom nezáleží. Každý den mám romantický vztah se svým světem a s lidmi, kteří jsou v něm,“ řekla herečka, která se jako jedna z mála neuchýlila k plastickým operacím a je důkazem, že i bez nich to v Hollywoodu jde…

Související témata:
Linda Hamilton
James Cameron

Další články

Načítám