Hlavní obsah
Článek

Z televizní obrazovky ji známe jako nekompromisní moderátorku televizních debat. Od politických intrik si Terezie Tománková (46) odpočinula při psaní rozhovorů s devíti ženami, které jsou stejně jako ona úspěšné ve svých profesích. Na křtu ukázala i ženskou část své rodiny.

„Byl to odpočinek, zároveň nová zkušenost. Neříkám, zda je ta práce lehčí, nebo těžší, je jiná. Dostala jsem velký dar času, který jsem s těmi ženami mohla strávit. Ale i pak sama se sebou a tvorbou toho rozhovoru. Musela jsem se spoustu věcí naučit, i sama o sobě, něco pochopit a díky za to. Ráda se učím a byla to pro mě další zkušenost,“ sdělila.

V knize Rozhovory Terezie Tománková najdeme dvě všeobecně známé ženy, modelku Terezu Maxovou a tenistku Báru Strýcovou. Vedle nich je tam ale i advokátka pro lidská práva, učitelka anebo válečná reportérka. Terezie je nevybírala sama, vycházela z ankety ŽENA ČESKA, kterou vloni poprvé uspořádala CNN Prima NEWS. „Byl to opravdu pestrý výběr právě žen, které jsou známé jen ve svém oboru a jsou tam velmi uznávané. Tak jsem velmi ráda, že jejich práci uvidí víc lidí,“ míní Terezie.

S výjimkou kmotrů a moderátora se na křtu sešla také většina žen. A Terezie měla velkou radost, že dorazila i ženská část její rodiny. „Je tady moje dcera, maminka a sestra, takže jsme si udělaly takový ženský rodinný večírek, protože je to kniha o ženách. Sešly jsme se po dlouhé době, maminka přijela z Moravy, sestra ze Slovenska a jsem ráda, že je tady i Emička, která úplně nevyhledává tento typ společnosti,“ dodala.

4
fotky

Další články

Načítám