Hlavní obsah
Článek

Fotbalová Slavia nedělá radost jen svým fanouškům. Aktivně se věnuje také charitě. Minulou sezonu bodovala s projektem Kapitánská páska, který spojuje fotbal a umění za účelem upozornit na závažné společenské problémy.

Projekt přinášel aktuální témata, rezonující ve společnosti, přímo na hřiště prostřednictvím umělecky ztvárněných kapitánských pásek od předních českých umělců. Série pásek se červnem uzavřela a výtěžek z jejich dražby poputuje na charitativní účely. Již na začátku projektu se do něj zapojilo 11 dětí a dospělých v těžké situaci, kterým bylo věnováno přes 1,1 milionu korun na zlepšení jejich života.

Do projektu se zapojili Pasta Oner, Michal Cihlář, Kryštof Kintera, Michal Cimala, Josefína Jonášová, Ondřej Vyhnánek (aka X-Dog), Aleš Najbrt, Michal Škapa, ale i Tereza Maxová, která se do projektu připojila v září.

Její páska kombinovala výrazné barvy a motivy, které mají symbolizovat naději a podporu pro děti v nouzi. Design dále zahrnoval symboly medvídků, které mají reprezentovat nevinnost a optimismus.

„Projekt „Kapitánská páska“ je živým důkazem závazku SK Slavia Praha k udržitelnosti a pozitivnímu přínosu pro komunitu, který překračuje hranice fotbalového hřiště. Ukázal, jak silný dopad může mít spojení dvou zdánlivě rozdílných světů, když se spojí pro dobrou věc,“ řekl Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

Další články

Načítám