Hlavní obsah
Článek

V noci na středu proběhla první debata kandidátů na prezidenta USA Kamaly HarrisDonalda Trumpa. Krátce po jejím skončení vydala jedna z největších a nejvlivnějších hudebních hvězd současnosti Taylor Swift (34) prohlášení, v němž podpořila Harris.

„Jako mnoho z vás jsem dnes večer sledovala debatu. Pokud jste tak ještě neučinili, je skvělý čas si udělat průzkum o aktuálních problémech a postojích, které tito kandidáti zaujímají k tématům, jež jsou pro vás nejzásadnější. Jako volička dbám na to, abych sledovala a četla vše, co jde, o jejich politice a plánech pro tuto zemi,“ napsala zpěvačka.

„Nedávno jsem byla upozorněna, že mé „já“, vytvořené umělou inteligencí, falešně schvaluje prezidentskou kandidaturu Donalda Trumpa, což bylo umístěno i na jeho stránkách. Vyvolalo to ve mně obavy z AI a nebezpečného šíření dezinformací. Přivedlo mě to k závěru, že musím být velmi transparentní, pokud jde o mé skutečné plány pro tyto volby. Nejjednodušší způsob, jak bojovat s dezinformacemi, je pravdou,“ uvedla.

„V prezidentských volbách dám hlas Kamale Harris a Timu Walzovi. Volím Kamalu Harris, protože bojuje za práva a případy, které, jak věřím, potřebují bojovníka, jenž je bude prosazovat. Myslím, že je pevná, nadaná vůdkyně, a věřím, že v této zemi dokážeme mnohem víc, když nás povede klid, a ne chaos. Byla jsem potěšena a ohromena jejím výběrem partnera Tima Walze, který už po desetiletí hájí práva a témata LGBTQ+, IVF, práva žen.“

Dále Taylor fanoušky vyzvala, aby si také udělali svůj názor na věc, a upozornila na nutnost registrace, aby mohli odvolit.

Trump je kandidátem republikánů, Kamala Harris se stala kandidátkou demokratů poté, co se nominace vzdal současný prezident Joe Biden.

Na post Swift zareagovalo mnoho slavných žen. Lajkem ji veřejně podpořily například Jennifer Aniston, Blake Lively, Selena Gomez, Oprah Winfrey, Katie Holmes, Jessica Alba, Michelle Pfeiffer, Lady Gaga, Hilary Duff a mnoho dalších.

Další články

Načítám