Hlavní obsah
Článek

Tak tenhle obrázek jistě pobaví nejednoho fanouška britské královské rodiny. Pokud si ještě někdo lámal hlavu nad tím, jak se dají neustále zdolávat velké dálky kolem hradu Windsor, princ William (42) má odpověď. Pomáhá mu elektrická koloběžka.

Princ William je mimo jiné i velký ekologický aktivista a sám v roce 2020 založil cenu The Earthshot Prize in 2020 pro inovátory, kteří pomáhají omezit klimatické změny. A tak není divu, že si v loňském roce pořídil elektrickou koloběžku, která mu pomáhá zdolat vzdálenost mezi Adelaide Cottage, kde bydlí s princeznou Kate a s dětmi, a hradem Windsor, na kterém sídlí jeho královský otec.

Až teď byl princ poprvé spatřen a natočen, jak si to v ležérním oblečení a slunečních brýlích drandí na své koloběžce a jízdu si očividně užívá. „Z jeho rodinného domu v Adelaide Cottage do hradu Windsor jsou to dvě nebo tři míle, takže je to jednodušší na koloběžce než autem nebo pěšky,“ řekl zdroj deníku The Sun.

Pro Williama je jízda na elektrické koloběžce zřejmě také alespoň malou náhradou za to, že si ve svém postavení a kvůli rodině už nemůže dosyta užívat oblíbenou jízdu na motorce. V minulosti vlastnil motocykl Ducati, na kterém jel dokonce den před svou svatbu s Kate v roce 2011. Princeznu prý ale Williamova jízda „naplňovala hrůzou“, a tak se následník trůnu musel svého koníčku vzdát.

Právě teď se ale určitě těší i na jiné dobrodružství. Princ odcestuje do Německa, aby se tu jako velký fotbalový fanoušek podíval na čtvrtfinálový zápas Anglie se Švýcarskem, který se hraje v sobotu.

Další články

Načítám