Hlavní obsah
Článek

Aneta Krejčíková (33) na svém profilu na sociální síti pravidelně sdílí střípky ze svého života, teď by chtěla i pomáhat. A rozhodla se pro způsob, který její příznivce velmi mile překvapil.

Říká se, že herci většinou neoplývají zbytečnými penězi, a Aneta Krejčíková se navíc stará o dvě malé děti. Samozřejmě na to není sama, se vším jí pomáhá partner Ondřej Rančák, stejně je ale její gesto, které zveřejnila na sociální síti, obdivuhodné.

„Už dlouho přemýšlím, že si založím nadaci, neziskovku, jakýkoliv formát (nejen finanční) pomoci pro děti s jakýmkoliv nadáním ze sociálně slabších rodin. Vždycky ale skončím u toho, že není v mých silách něco takovýho organizovat… administrativa, legislativa, veškerá byrokracie. I bych se do toho pustila, sehnala bych si tým schopných lidí, ale je to momentálně nad moje síly. Pracuju, mám práci, kterou zbožňuju, a štěstí, že nás to uživí, a snažím se fungovat zároveň a hlavně jako máma,“ začala herečka, které by možná mohla poradit například i Nikol Leitgeb, která nadaci nedávno založila.

Zatím ale došla k tomu, že místo složitého papírování udělá něco, co pomůže přímo konkrétním lidem v nouzi. „I když vydělávám, tak mě občas zarazí, kolik ten volný čas s dětmi stojí. Snažím se o různorodé zážitky, kulturní, sportovní, vzdělávací, ale jak si tohle může dovolit maminka samoživitelka, co pracuje někde na půl úvazku a vydělá stěží na nájem a jídlo?? Nemůže!!! Takže, nabízím. Jednou měsíčně zaplatím výlet nějaké rodině, pro kterou je nad její síly platit tyhle zážitky,“ napsala herečka. A hned se strhla smršť obdivných komentářů.

„Tak to mi vzalo dech. Moc krásné gesto! Jste skvělá! Opravdu klobouček!“ napsala jí jedna ze sledujících.

„To je moc hezké. Sama jsem máma, samoživitelka, naštěstí máme kolem sebe rodinu, díky které zvládneme vše mnohem snáz. Jsou mezi námi maminky, které ze dne na den zůstaly samy na vše. Máte laskavé srdce,“ přidala se jiná.

„To je nádherné gesto. Nám s dcerami nic nechybí, máme skvělého taťku, co nás zajistí, ale určitě se najde spousta maminek, které dětem chtějí dopřát zážitek,“ píše další a ve stejném duchu píšou i všichni ostatní fanoušci herečky. Tak snad se její nabídka dostane mezi správné lidi a Aneta bude moci rodinám plnit jejich sny.

Další články

Načítám