Hlavní obsah
Článek

Už v sobotu se v pražském Divadle Bez zábradlí koná veřejné rozloučení s hercem Karlem Heřmánkem (†76). Rodina se ale s oblíbeným hercem rozloučila už v pondělí, což naznačil i syn Karel Heřmánek ml. (35)

Ten v pondělí večer na sociální síti zveřejnil dojemný vzkaz prostřednictvím písničky od hudebníka Neila Diamonda s názvem Be. K písni připsal pouze dvě slova: „Leť, táto!“

A právě v pondělí se prý v motolském krematoriu konal tajný pohřeb Karla Heřmánka. Podle Blesku se jednalo o utajený pohřeb v naprostém soukromí, a proto nebylo hercovo jméno napsané ani v denním rozpisu pohřbů motolského krematoria.

Rodina měla truchlit v naprostém soukromí. Kar se proto nekonal v žádné veřejné restauraci, ale v domě hercovy sestry Marie (71) a jejího manžela Josefa Mixy na pražských Vinohradech, kam si rodina objednala speciality z vyhlášené restaurace šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.

Diváci, fanoušci, herci a Heřmánkovi přátelé se s ním budou moci rozloučit v sobotu na zmíněném veřejném rozloučení. Rodina pojala rozloučení jako „Den s Karlem“.

„Náš milovaný manžel, tatínek, dědeček, bratr a tchán Karel Heřmánek si nikdy nepotrpěl na veřejné oslavy. Co však dokázal překousnout, byla spontánní posezení s přáteli, na kterých popouštěl uzdu svému bonvivánství, lásce k životu a humoru. Rozhodli jsme se proto zorganizovat ‚tajnou‘ oslavu na jeho počest, na které si všichni přátelé a veřejnost budou moci připomenout jeho cestu životem,“ informovala rodina na stránkách Divadla Bez zábradlí s tím, že divadlo bude v sobotu otevřené mezi 10. a 17. hodinou.

Karel Heřmánek zemřel v sobotu 24. srpna odpoledne na střelnici nedaleko Příbrami, kde spáchal sebevraždu.

Další články

Načítám