Hlavní obsah
Článek

Počkali, až se zavřou dveře divadla. S Karlem Heřmánkem (†76) se v sobotu do Divadla Bez zábradlí přišla rozloučit řada známých tváří. Většina z nich dorazila až na tajnou rozlučku, která vypukla po oficiální akci pro veřejnost.

Rodina zesnulého herce už předem avizovala, že by v divadle chtěli uspořádat tajnou oslavu na jeho počest. „Karel Heřmánek si nikdy nepotrpěl na veřejné oslavy. Co však dokázal překousnout, byla spontánní posezení s přáteli, na kterých popouštěl uzdu svému bonvivánství, lásce k životu a humoru. Rozhodli jsme se proto zorganizovat ‚tajnou‘ oslavu na jeho počest, na které si všichni přátelé a veřejnost budou moci připomenout jeho cestu životem,“ stálo ve vyjádření rodiny.

A tajný mejdan pro VIP osobnosti opravdu proběhl. Za přítomnosti všech předních českých osobností. Herci se do divadla začali scházet až po 17. hodině, kdy bylo divadlo oficiálně uzavřeno. Mez prvními dorazil na místo herec Rudolf Hrušínský mladší. S manželkou Andreou přišel také herec Jiří Bartoška, který v divadle hrál s Karlem Heřmánkem v představení Jakub a jeho pán. S květinou dorazila také herečka Kateřina Brožová.

A tajnou rozlučku si nenechala ujít ani Jiřina Bohdalová. Tu na smuteční akci doprovodila dcera Simona Stašová. Do divadla zamířil také Petr Nárožný, Ivana Chýlková nebo Bára Kodetová. Na rozloučení pro veřejnost, ale i na tajnou oslavu pak dorazila Dana Morávková, která na scéně už roky hraje. „Já s Karlem prožila úžasných pětadvacet let. Partneřili jsme spolu, režíroval mě. A je to, jako by mi odešel někdo z rodiny. Vím, že si nepřejí, abychom truchlili, ale asi si to musíme všichni v sobě odžít,“ řekla pro Super.cz herečka se slzami v očích.

Další články

Načítám