Hlavní obsah
Článek

Dvě křesla v Evropském parlamentu pro Danuši NerudovouJana Farského jsou pro STAN docela debaklem a taky velkým ponaučením do budoucna. Politička to vidí jinak a z neúspěchu viní „tradičně“ všechny okolo. Což jí lidé s humorem sobě vlastním také vrátili jako bumerang.

„Na tohle jsem se fakt těšila. Ještě než taky vyrazíte někam užít si krásné víkendové počasí, tak nezapomeňte, že volit můžete až do 14 hodin,“ anoncovala politička, která se pochlubila svým houbařským úlovkem.

Těžko říct, kde houby hledala a kolik času v lese strávila, nicméně v košíku toho moc neměla. Pár babek, malých klouzků a jedna růžovka. Toť vše.

„To je výsledek. Přesně, jako budeš mít u voleb,“ vzkázal Nerudové Antonín. „Lepší někam vyrazit než vás volit,“ doplnil nesmlouvavý Mirek. „Ani to sbírání hub vám nejde,“ zpražila ji Irena. „Šmarjá, ženská, vždyť vy neumíte ani nasbírat houby,“ vyděsil se uživatel Low Fidelity. „Jen aby nebylo v urnách i tolik hlasů, co hub v košíčku paní Danuše,“ pozastavil se Peter.

To se naštěstí pro Nerudovou nestalo. I tak STAN ve volbách do EP nijak zvlášť nezazářil. Ambice byly mnohem větší než „pouhá“ dvě křesla.

„Tři čtvrtě roku na sociálních sítích jsem čelila neuvěřitelnému hejtu, nájezdu jeho zfanatizovaných fanoušků, kteří byli skutečně sprostí, hulvátští, vyhrožovali,“ svěřila se Seznam Zprávám. Fakt, že skončila až za vysmívaným Filipem Turkem a Přísahou s Motoristy a taky komunisty, je pro ni hodně velké sousto.

„Mrzí mě to samozřejmě hodnotově. Je pro mě naprosto děsivé, že 35 let po sametové revoluci jsou komunisti čtvrtí a před nimi jsou pravicoví extremisté. Musíme s touto věcí začít něco dělat, nazývat věci správnými jmény. Máme rok a půl do parlamentních voleb, abychom tady na těchto věcech zapracovali,“ doplnila Nerudová. I když volá po nazývání věcí pravými jmény, sama vůbec nejde příkladem.

Další články

Načítám