Hlavní obsah
Článek

Sedmiletý syn jednoho z nejslavnějších amerických moderátorů Jimmyho Kimmela má úspěšně za sebou již třetí otevřenou operaci srdce. Malý Billy, který se narodil s těžkou formou srdečního onemocnění, ji absolvoval v Los Angeles. Chirurg Vaughn A. Starnes se souhlasem chlapcovy rodiny nyní promluvil o chlapečkově zdravotním stavu.

V rozhovoru pro Good Morning America Starnes uvedl, že je největší radost vidět, jak se Billymu daří, a také přiblížil chlapcovu diagnózu. Billy trpí vrozenou srdeční vadou, jež se nazývá Fallotova tetralogie. Jde o kombinaci čtyř abnormalit, které ovlivňují proudění krve do srdce, narodí se s ní zhruba tři děti z deseti tisíc. Podle lékaře Billy trpí velmi těžkou formou této vady, ale rodiče o ní neměli až do narození chlapce ponětí.

Když Starnes hovořil o Billym s jeho rodiči, řekli mu, že si mysleli, že jejich syn bude úplně normální, ale zhruba dvě až tři hodiny po porodu se jim obrátil život vzhůru nohama. „Sestra si všimla, že dítě poněkud modrá a spustila poplach,“ osvětlil lékař.

K poslední operaci chlapce prozradil, že byla úspěšná a že byl až trochu překvapen, jak byl Billy minulý týden aktivní. „Věděl jsem, že když tam dáme ventil, zlepší se. Ale nečekal jsem, že se zlepší tak rychle,“ dodal.

O snímek svého synka ještě z nemocničního lůžka se podělil i Jimmy Kimmel, jehož pořad Jimmy Kimmel Live! patří ke stálicím na amerických obrazovkách. V obsáhlém příspěvku mimo jiné uvedl: „Tento víkend měl náš Billy třetí (a doufáme, že poslední) otevřenou operaci srdce. Šli jsme do toho s velkým optimismem a téměř stejným strachem a odešli jsme s novým ventilem uvnitř šťastného, zdravého dítěte.“

Kimmel následně pochválil lékařský tým v čele se Starnesem a kardiologem Timem Casrezem a dodal, že setkat se s dalšími zranitelnými dětmi a jejich rodiči stejně jako se „zázračnými“ lékaři a personálem, kteří se ze všech sil snaží zachránit malé pacienty, bylo zážitkem plným pokory.

Související témata:
Jimmy Kimmel

Další články

Načítám