Hlavní obsah
Článek

Daniel Sancho Bronchalo (30) je synem známého španělského herce Rodolfa Sancha Aguirreho (49). Sám se v roce 2022 proslavil videy o vaření, která zveřejňoval na youtube. Teď se ovšem „proslavil“ ve zcela jiné oblasti. Za vraždu kolumbijského plastického chirurga Edwina Arriety (†44) dostal v Thajsku doživotí.

Sancho Bronchalo a Edwin Arrieta byli loni v létě na ostrově Koh Phagan v Thajsku na dovolené. Kuchař tvrdí, že jednal v sebeobraně. Chirurg, který měl být jeho přítelem, se ho prý pokusil znásilnit v hotelovém pokoji, načež se muži poprali a plastický chirurg nešťastnou náhodou upadl na vanu a na následky zranění zemřel. Sancho pak jeho tělo rozřezal na 17 kusů a jeho části v pytlích poschovával na různých místech ostrova.

Druhý den šel oznámit policii, že jeho přítel zmizel. Ta si ale všimla, že má Sancho na sobě mnoho poranění, a i dle tělesných stop v hotelovém pokoji bylo policii jasné, že oba muži přišli do kontaktu. Pod tíhou důkazů se kuchař nakonec k činu přiznal s tím, že šlo o sebeobranu.

V Thajsku Bronchalovi hrozil trest smrti, kvůli jeho spolupráci během procesu ale nakonec dostal doživotí. Ve Španělsku případ vyvolal velký rozruch kvůli tomu, že Sancho je synem známého herce Rodolfa Sancha a do případu se vložila i jeho manželka a matka odsouzeného Silvia Bronchalo.

Dle agentury AP je Daniel Sancho Bronchalo povinen zaplatit rodině zavražděného 4,2 milionu bahtů, tedy v přepočtu 2,8 milionu korun. Dle španělské zpravodajské agentury EFE může kuchař po strávení čtyř let v thajském vězení a zaplacení určené částky požádat o převedení zbytku trestu do Španělska. Platforma HBO již o případu natočila dokument El Caso Sancho.

Související témata:

Další články

Načítám