Hlavní obsah
Článek

Minulý týden švédský královský dvůr oznámil radostnou novinu, princezna Sofia a její muž princ Karel Filip očekávají další přírůstek do rodiny. Společně již vychovávají tři syny, a tak jsou mnozí zvědaví, zda se manželé tentokrát dočkají holčičky.

V budově Královské opery ve Stockholmu se v úterý konaly každoroční slavnosti k zahájení zasedání parlamentu, konkrétně pak Švédského říšského sněmu, jemuž se v zemi říká Riksdag. Slavností s tím spojených včetně koncertu se účastnila švédská královská rodina a princezna Sofia s titulem vévodkyně z Värmlandu s manželem nemohli chybět.

Půvabná Sofia dokonce vystřídala dvoje šaty, a to zavinovací vínové, které zvolila na koncert v Opeře, a černé s jemným puntíčkem, jimiž ladila s kravatou svého muže. V těch zavítala na bohoslužbu konanou v katedrále svatého Mikuláše. V obou případech své modely doladila lodičkami na vysokých podpatcích, v nichž zkušeně kráčela i po městských dlažebních kostkách.

Miminko, které by se mělo narodit v únoru, bude mít hned tři starší brášky, a to Alexandra (8), Gabriela (7) a Juliana (3). Oznámení o očekávání čtvrtého potomka páru, který se bral v červnu 2015, oznámil švédský královský palác na svých sociálních sítích: „Princi Karlu Filipovi a princezně Sofii je ctí oznámit, že princezna čeká čtvrté dítě. Princezně Sofii se daří dobře a narození miminka se odhaduje na únor 2025. Během podzimu se v oficiálním programu princezny neočekávají žádné změny.“

Další články

Načítám