Hlavní obsah
Článek

Informace o hospitalizaci Jiřiny Bohdalové (93) v úterý vyděsila celé Česko. Herečka skončila kvůli otravě na jednotce intenzivní péče v Nemocnici Na Homolce. Její stav se postupně zlepšuje, což nyní pro Super.cz potvrdil také profesor Petr Neužil.

„Můžu říct, že dneska, tedy ve čtvrtek 26. září, už se cítí velmi dobře, a doufám, že ji posuneme z toho intenzivního lůžka v nejbližší době, tedy v nejbližších hodinách, na standardní oddělení,“ svěřil se profesor Petr Neužil.

Herečka skončila v nemocnici s horečkami a otravou. Tu zapříčinila bakterie z nedostatečně tepelně upraveného jídla, šlo o vzácnou bakterií Yersinia enterocolitica. Jiřina Bohdalová je nyní stabilizovaná a podstupuje antibiotickou terapii. „Budeme se snažit ji v co nejbližší době propustit domů,“ dodal lékař, kterého jsme potkali na křtu knihy Příběhy skryté za písněmi Karla Gotta. Že se Jiřině Bohdalové daří lépe, dokazuje i to, že už se ze svého nemocničního lůžka také ozvala. „Už se to vrací k dobrýmu. Já jsem kočka, která se ze všeho vylíže,“ svěřila se pro TN.cz z nemocnice.

Na akci doprovodil zpěvačku Martu Kubišovou, kterou svého času také ošetřoval a s níž se přátelí. Jako pacientku si ji nemůže vynachválit. „Marta Kubišová byla nedávno velmi komplexně vyšetřena po problému infarktu myokardu a musím ji pochválit. Přestala kouřit klasické cigarety, pěstuje ten vaping, ale má stav svých věnčitých tepen, které vedou k tomu infarktu, tak ten stav je lepší než předtím, což mě překvapilo a musím ji pochválit, protože se chová odpovědně a je vzornou pacientkou,“ dodal profesor Petr Neužil.

A jaká pacientka je Jiřina Bohdalová? „Pokud se někdo zrovna nechce chovat ušlechtile a sledovat to, co má, tak se ho snažím přesvědčit o tom, že já mám tu pravdu a ne on. Musím říct, že většina celebrit má odpovědný přístup ke své léčbě a všichni se chovají velmi dobře,“ dodal lékař.

Další články

Načítám