Hlavní obsah
Článek

Skandály se kromě britské monarchie nevyhýbají ani Španělsku. O údajné nevěře královny Letizie se spekulovalo už v minulosti, nová kniha ale odhalila další informace, které královskému páru určitě klid nepřinesou.

Kdo se ve vztazích mezi členy španělské královské rodiny vyzná, jistě už odhadl, že hlavní roli v nové kauze hraje opět bývalý švagr královny Letizie Jaime Del Burgo. Ten se v minulosti už několikrát nechal slyšet o tom, že měl poměr s královnou Letizií, a to i v době, kdy už byla vdaná za krále Filipa. Onehdy dokonce zveřejnil foto jako důkaz.

Když už si ale královský pár mohl myslet, že má všechno za sebou a Burgo, který byl v letech 2012-2014 dokonce ženatý s mladší sestrou Letizie Telmou Ortiz, už nebude nikde figurovat a konečně zmizí v propadlišti dějin, přišla další velká nepříjemnost. Na pultech knihkupectví se objevila kniha novinářky Jaime Peñafiel nazvaná „Letizia’s Silences“ a v té se odhaluje další kapitola údajné královské nevěry. A tentokrát mělo jít o románek, který byl králi servírován v přímém přenosu.

Během cesty do New Yorku v roce 2011 se Letizia měla s Jamiem del Burgem setkat, její bodyguardi ale byli povinni informovat krále o tom, kde se jeho žena nachází. Dle novinářky tato zpráva měla nechat krále „zdrceného“ a „zničeného“.

V předchozí knize „Letizia a já“ stejné autorky se údajný milenec nechal slyšet, že si s budoucí královnou začal v roce 2000, tedy dávno předtím, než potkala krále. V roce 2002 ji chtěl požádat o ruku, ona mu ale měla říct, že se schází s nejmenovaným diplomatem. V roce 2011 prý ale jejich veškerý kontakt skončil. Když se Letizia seznámila s Filipem, pracovala jako televizní reportérka, později se ale svého zaměstnání pochopitelně vzdala. S králem má dvě děti, dcery Leonor (18) a Sofíu (17).

Související témata:
Španělská královská rodina

Další články

Načítám