Hlavní obsah
Článek

Ještě než vyrazila s dětmi na dovolenou, dozvěděla se Agáta Hanychová (39), jak muži zákona vyhodnotili krvavý incident, ke kterému došlo před jejím domem 23. září. Do sebe se tehdy pustili její manžel Mirek Dopita a expartner Jaromír Soukup (55). Rozhodnutí policie žádnou ze zainteresovaných stran moc nepotěšilo.

Celá věc byla nakonec vyhodnocena jako přestupek proti občanskému soužití. „Panu Dopitovi nebylo sděleno obvinění, nedopustil se ani přestupku, oproti tomu, jak dopadl pan Soukup, z toho lze nepřímo dovozovat, že z celého incidentu vyšel jako bezúhonný, a potvrzuje to verzi mé klientky,“ řekl pro Super.cz právník Hanychové Štěpán Ciprýn.

Mohlo by se zdát, že s tímto verdiktem, který Dopitu neurčil jako viníka, i když bývalý mediální magnát mluvil o opaku, budou manželé vesměs spokojeni. Jenže opak je pravdou. Chtějí to hnát výš. A učinili už pro to odpovídající kroky.

„Požádali jsme o přezkoumání, zda policie celou věc správně vyhodnotila a zda nemůže být posuzována přísněji, jako trestný čin,“ doplnil Ciprýn.

Soukup prý zatím žádné vyrozumění nedostal a celou věc podle TN.cz nechává na svých právnících. Policie celou věc postoupila příslušnému správnímu orgánu, aby rozhodl. Pomyslný míč je tak teď na straně úřadů, které by měly podnikatele kontaktovat.

6
fotek

Další články

Načítám